Societat 16/08/2020

El dentista per a persones vulnerables de Barcelona obrirà una segona consulta a Torre Baró

El servei ha atès fins ara 1.600 ciutadans derivats pels serveis socials

Ara
2 min
L'Anna, una de les usuàries del nou servei odontològic municipal.

BarcelonaEl dentista municipal de Barcelona, que ofereix tractaments per a persones sense recursos tindrà una segona consulta al barri de Torre Baró. El servei, que funciona des de la tardor del 2018 al carrer Viladomat, creixerà ara en una antiga clínica solidària que havia impulsat la UB a la plaça Eucaliptus, segons ha informat aquest diumenge l'Ajuntament de Barcelona. La consulta podrà començar a funcionar en el quart trimestre d'aquest any.

El dentista municipal és un servei gratuït orientat a persones vulnerables que no poden afrontar els costos dels tractaments bucodentals. Des que es va posar en marxa a finals del 2018, ha atès 1.600 persones derivades dels serveis socials, el 53% de les quals dones. El balanç fins ara és que s'han fet 3.200 obturacions, unes 1.500 higienes bucals, s'han col·locat més d'un miler de pròtesis i s'han fet quasi 300 endodòncies.

Pel que fa als pacients, un 18% dels atesos a les instal·lacions del carrer Viladomat provenien de Nou Barris, motiu pel qual el nou local s'ubicarà en un barri d'aquest districte.

Barcelona continua amb aquesta segona consulta desplegant el servei de dentista municipal. El projecte també preveu oferir un servei obert a la ciutadania però a preus més assequibles –fins a un 40% per sota dels habituals– en el futur. L'objectiu és més a prop de ser una realitat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donés la raó al govern d'Ada Colau i el febrer aixequés la suspensió cautelar que pesava sobre el projecte. El tribunal va descartar que el servei causés un "dany irreparable" al Col·legi d'Estomatòlegs i Odontòlegs. Segons els calendaris de desplegament, el dentista municipal podria començar a atendre la població general i a competir al mercat amb preus més baixos el primer semestre del 2021.

stats