Societat 10/01/2014

Denuncien a la Fiscalia dos comptes de Twitter que incitaven a la violència contra les dones

@MuerenPocas va obrir a l'agost i va ser clausurat per l'empresa arran de les denúncies d'usuaris i @MuerenPocas25N va aparèixer el Dia contra la Violència de Gènere

Acn
1 min
Captura de pantalla del perfil @MuerenPocas, eliminat per Twitter per incitar a la violència contra les dones

BarcelonaDiverses entitats feministes han denunciat aquest divendres davant de la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació dos comptes de Twitter que fomentaven la violència contra les dones.

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, l'Associació de Dones Juristes, Tamaia Viure sense Violència, Safareig i el grup d'investigació Antígona-UAB han denunciat els comptes @MuerenPocas i @MuerenPocas25N per delictes d'incitació a l'odi, la discriminació i la violència contra les dones. Els comptes ja estan tancats, però van arribar a tenir 200 seguidors i a fer mig centenar de tuits.

El compte @MuerenPocas va obrir a l'agost, però va ser clausurat per la mateixa empresa Twitter pocs dies més tard després de les múltiples denúncies d'usuaris. Al novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la No Violència contra la Dona, va estar actiu durant uns dies el segon compte amb contingut molt similar: frases vexatòries contra les dones, incitant a agredir-les i celebrant els casos de violència domèstica. Tot, a més, acompanyat de fotos de dones maltractades i amb referències a casos famosos de maltractadors.

Segons han explicat a l'Agència Catalana de Notícies fonts properes al cas, la policia ja va investigar fa uns mesos el propietari del compte, però no en va descobrir la identitat. Ara les entitats volen que la investigació segueixi per no deixar escapar un personatge que ha promulgat missatges tan durs contra les dones.

stats