Societat 04/07/2013

Munté denuncia que Mato augmenti la burocràcia en la dependència en lloc de dotar la llei de més recursos

La consellera de Benestar Social i Família creu que el ministeri està envaint les competències de la Generalitat

M. Eugènia Quetglas
1 min
Neus Munté, durant la cloenda de la jornada sobre l'àmbit de Benestar Social als ajuntaments que ha organitzat CDC a Reus / ACN

MadridLa consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha denunciat que el ministeri Sanitat augmenta la burocràcia exigida sobre la dependència en lloc de parlar sobre els recursos que es necessiten per millorar el sistema. Munté ha fet aquesta denúncia a la sortida de la reunió sectorial del consellers amb la ministra de Sanitat, Ana Mato, on han revisat la llei de la dependència per segona vegada des que va entrar en vigor fa set anys. La consellera ha explicat que valora el sistema de informació que es vol implementar per demanar un seguit de dades sobre els beneficiaris que s'incorporen a la llei perquè “hem de treballar per una major transparència”, però, ha puntualitzat que els canvis "vulneren la potestat autoorganitzativa de les comunitats”.

La consellera de Benestar Social considera que la demanda de dades mensuals i anuals és “una extralimitació de l'Estat” i, per tant, ha revelat que s'ha queixat davant la ministra perquè quan es demanen tantes dades de manera desmesurada es posa en joc l'eficiència del sistema”. Per Munté, no és de rebut “aquest excessiu control en lloc de discutir qüestions important com el finançament a la dependència o la millora de l'eficàcia”.

Munté ha criticat que en aquesta avaluació “no és tingui en compte com han davallat les aportacions de l'Estat i no es posi de manifest el sobreesforç que estan fent les comunitats”. Segons la consellera, Catalunya suporta el 80% mentre que l'Estat ho fa en un 20% “i aquesta no és la literalitat de la pròpia llei”, recorda a Mato.

stats