Violència masclista

A presó un depredador sexual que agredia dones a Sant Cugat

L’home abordava les víctimes al carrer a primera hora del matí. Els Mossos feia mesos que el buscaven

2 min
Una patrulla dels Mossos a Barcelona en una imatge d'arxiu

BarcelonaActuava a primera hora del matí, abans de començar a treballar, quan hi havia poca gent al carrer i en zones que coneixia bé, sempre a Sant Cugat del Vallès. El seu objectiu eren dones que abordava al mateix carrer i a qui feia tot tipus de tocaments. Els Mossos d’Esquadra buscaven aquest depredador sexual des de feia mesos. Li anaven al darrere des de finals de l’any passat, però l’home, de 40 anys i nacionalitat espanyola, sabia com fer-ho per evitar que el descobrissin. No tenien cap imatge d’ell: abusava i agredia les víctimes amb la cara tapada i en zones on podia esquivar les càmeres de seguretat. Després de muntar dispositius de vigilància diaris, els Mossos el van detenir fa una setmana i el jutge l’ha enviat a presó.

La investigació va començar el desembre de l’any passat quan els Mossos es van adonar que un únic home podia ser l’abusador i l’agressor sexual de dones a Sant Cugat. La Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) de la policia catalana, que s’encarrega dels casos en què se sospita d’un autor en sèrie que ha comès diversos atacs, va veure que hi havia coincidències en fets similars de violència sexual que diverses dones havien denunciat a la ciutat i que no s’havien resolt. La investigació va vincular l’home amb casos que havien passat el 2020 i altres aquest any, perquè el modus operandi era el mateix. L’autor anava vestit amb la roba de la feina, actuava a la mateixa franja horària i es cobria la cara quan assaltava les víctimes, en alguns casos amb violència.

Investigació de “gran complexitat”

Els Mossos li atribueixen cinc delictes d’abusos sexuals, tres d’agressions sexuals i també un d’exhibicionisme al carrer. La policia ha qualificat la investigació de “molt complexa” tenint en compte que les víctimes no el podien reconèixer -es tapava la cara- i tampoc l’havien captat les càmeres de seguretat en les zones on cometia els atacs, perquè ho feia en espais on havia estat abans i sabia que no el podrien gravar. Per això la investigació va pensar que la manera d’enxampar-lo seria amb dispositius de vigilància que els Mossos han fet els últims mesos a Sant Cugat i que dilluns de la setmana passada van donar resultat, quan van detenir l’home a les set del matí. Al cap de dos dies el van posar a disposició judicial i es va decretar el seu ingrés preventiu a la presó.

stats