Societat 28/05/2013

Desallotgen sis pisos ocupats per lladres amb antecedents en un edifici del Poble-sec

Els Mossos anuncien l'operació i asseguren que la presència dels ara desallotjats havia provocat queixes del veïnat. Un dels habitants d'aquests pisos va ser detingut a l'abril després que una víctima de robatori el perseguís fins a l'edifici

Ara
1 min

BarcelonaSis pisos d'un sol edifici desallotjats d'una tacada aquest dimarts en una operació dels Mossos d'Esquadra ordenada pel jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona.

L'escenari ha estat el número 174 del carrer Nou de la Rambla, al Poble-sec. Segons la policia, la majoria dels ocupants foragitats de l'immoble tenien antecedents policials per robatori i feia temps que els veïns que viuen a la resta de pisos, llogats legalment, es queixaven de la presència dels ocupants il·legals i dels problemes de seguretat que provocaven.

Segons les mateixes fonts, els ocupants il·legals eren especialistes en tot tipus de robatoris i feien servir l'edifici per refugiar-s'hi després de cometre delictes. També hi amagaven els botins d'atracaments, furts i estrebades. De fet, el 20 d'abril un dels habitants d'un d'aquests pisos va ser detingut perquè una víctima d'un robatori, que havia estat escanyada per l'assaltant, l'havia perseguit fins a l'edifici, on el lladre es va refugiar. Allà es va acabar la persecució, però la víctima el va reconèixer després als fitxers policials i va ser arrestat.

Finalment, avui s'han desallotjat 12 persones. La policia ha filmat en vídeo l'operació i ha anunciat que s'ha fet amb tranquil·litat, ja que primer s'ha permès que els afectats retiressin les seves pertinences. Posteriorment, els habitatges s'han retornat al propietari.

stats