Societat 15/05/2014

L'incendi del Gironès està estabilitzat i només ha cremat 10 hectàrees

Els nou veïns del nucli de Millars –pertany a Madremanya–, que havien sigut desallotjat pels Mossos per prevenció, ja han pogut tornar a casa

Ara
1 min

BarcelonaEls Bombers donen per estabilitzat l'incendi que aquest dijous a la tarda ha començat a cremar a Madremanya (Gironès) i que ha calcinat 10 hectàrees.

Les flames han afectat sobretot zona boscosa d'alzinars i no ha arribat a cap casa, tot i que està a prop de nuclis habitats. El foc ha obligat a desallotjar nou veïns del nucli de Millars i de la masia Cal Rajoler, que ja han pogut tornar a casa.

El director dels serveis territorials d'Interior, Albert Ballesta, ha explicat que la verdor dels camps i que la tramuntana, que bufava fort, ha baixat d'intensitat han ajudat a evitar que les flames arribessin de ple a les Gavarres. Els cossos d'emergències continuen treballant per extingir les flames.

Segons informacions dels Mossos d'Esquadra, també s'ha tallat la circulació de la carretera local GIV-6702 (una carretera secundària de la C-66) entre els nuclis de Púbol i Millars, i també entre Madremanya i Millars.

El telèfon d'emergències 112 també ha rebut 77 trucades arran de l'incendi.

L'agost del 2012 ja es va declarar un incendi en aquesta zona, poc després dels grans incendis de l'Empordà d'aquell any.

stats