Desallotgen quatre pisos d’un edifici ocupat a Girona on vivien tres menors

L’Ajuntament donarà un allotjament d’emergència a la família amb fills, però l'entitat de suport denuncia que cinc adults es queden al carrer

2 min
Els Mossos d'Esquadra han activat un desplegament policial al carrer del Carme de Girona per desallotjar quatre pisos de l'edifici ocupat, gestionat per la Semilla Migrante

GironaEls Mossos d’Esquadra han executat aquest matí l’ordre judicial de desallotjar quatre pisos d’un edifici ocupat al carrer del Carme de Girona, propietat de la Sareb i gestionat per l’associació La Semilla Migrante des de fa quatre anys. Membres de l’entitat han indicat que la policia s’ha presentat a les 7 del matí i ha tancat els quatre apartaments, tot i que sostenen que només havien rebut la notificació de desnonament amb data oberta en un dels habitatges. “Han desallotjat les famílies en ple temporal de pluja i amb un desplegament policial desproporcionat que ha espantat tots els veïns”, han criticat des de La Semilla Migrante. L’associació denuncia que a l’edifici hi viuen persones migrades sense papers en situació de vulnerabilitat que no tenen cap altre lloc on viure, i que després de l’operació policial sis adults i tres menors “s’han quedat al carrer”.

L’Ajuntament de Girona ha informat que des del mes de març s’havia activat el servei de mediació tant amb la propietat com amb les persones que viuen a l'edifici, i que s’hi estava treballant coordinadament amb tots els mecanismes “per evitar la situació que s’ha viscut avui”. Després de l’ordre judicial de desallotjar-los, el consistori ha ofert a la família amb tres menors un habitatge d’emergència, que han acceptat. 

L’edifici està gestionat per La Semilla Migrante des de fa quatre anys, quan va agafar el relleu de La Llavor, que és el col·lectiu que primer va ocupar els pisos fa sis anys. Durant aquest temps han donat allotjament a persones sense papers i han teixit una xarxa per donar-los suport i denunciar el racisme institucional que impedeix a les persones en situació irregular accedir a un habitatge de manera legal. "Les persones que viuen a La Semilla són persones en risc d'exclusió social: famílies amb menors, persones migrants i persones d'edat avançada. Necessitem mesures que les protegeixin", han subratllat des de l'entitat, després de reclamar a la Generalitat i al govern espanyol que "deixin de protegir els fons voltor i els bancs".

stats