Societat 24/07/2014

La PAH ocupa la seu del districte de Sants per exigir una solució per a la família desnonada aquest matí

L'Ajuntament assegura que els ha ofert un pis a Torre Baró i la plataforma ho nega

Núria Martínez
2 min

BarcelonaUna família amb tres fills de 12, 11 i 6 anys ha estat desallotjada aquest matí del seu pis de la Zona Franca, sense previ avís, segons ha informat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). La plataforma ha defensat que des de l'Ajuntament de Barcelona "no se'ls ha anunciat una solució definitiva" per a la família d'Alts Forns i que només se'ls ha ofert un habitatge al centre temporal d'allotjament familiar de Navas, on s'hi poden estar fins a un màxim de sis mesos. Des d'aquest matí, la PAH està ocupant la seu del districte de Sants per exigir una solució definitiva i per poder parlar amb el regidor Jordi Martí. Per la seva banda, l'Ajuntament defensa que ja s'ha ha ofert una sortida definitiva a la família. "Ja els hem adjudicat un habitatge a Torre Baró, al districte de Nou Barris, que pagaran un lloguer social, en funció dels seus ingressos", ha afirmat l'Ajuntament. A més, han assegurat que l'adjudicació d'aquest pis està "pendent de que la família l'accepti, signi el contracte i doni d'alta els subministraments". La PAH ha negat a l'ARA aquest fet, i ha explicat que aquest pis "s'ha adjudicat a l'exparella de la mare, però no a la família". Per aquest motiu, els activistes han indicat que no abandonaran la seu del districte fins que no vingui Jordi Martí.

La família, que havia evitat per quarta vegada el desallotjament del pis on vivia actualment, ja havia estat desallotjada el 2009 de la seva anterior casa. Llavors van traslladar-se a un altre poble, i la zona on tenien la casa es va declarar verda, i van enderrocar-la. A més d'haver tingut diversos problemes per poder fer front a la hipoteca, la família també havia estat víctima d'una estafadora, que els va complicar encara més la situació.

"L'Ajuntament de Barcelona havia promès un habitatge estable amb lloguer social per a la família, i aquest matí només garantien quatre dies a una pensió", ha explicat a l'ARA un dels membres de la PAH. Membres de la PAH (entre els quals Ada Colau) han acusat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de mentir, ja que anteriorment havia promès una solució per a la família, i aquest dijous "només es garantien quatre dies de pensió".

stats