SOCIETAT
Societat 16/12/2011

Desarticulada una xarxa de subministrament de substàncies de dopatge a esportistes

S'han detingut divuit persones, se n'han imputat onze més i s'han intervingut milers de dosis de substàncies prohibides en l'esport

Acn
1 min
Les substàncies de dopatge comissades

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha desarticulat a diversos indrets de l'Estat, Barcelona entre ells, una xarxa de distribució de substàncies de dopatge per a esportistes que ha comportat la detenció de divuit persones i la imputació d'onze més, a banda del comís de milers de dosis de substàncies prohibides en l'esport. A alguns dels detinguts se'ls atribueixen també delictes de narcotràfic. Tot plegat arrenca el juny del 2011 després d'analitzar la documentació d'una altra organització desmantellada que també es dedicava a les substàncies de dopatge en l'esport.

Es va descobrir així l'existència de la xarxa aturada, ara integrada majoritàriament per persones residents a València i liderada per tres exesportistes que, segons la Guàrdia Civil, es dedicaven a confeccionar plans de dopatge, prescripcions, subministrament i, en alguns casos, administració de substàncies prohibides en l'esport.

Entre els detinguts hi ha tres treballadors de dos centres sanitaris i d'una residència de la tercera edat de València que presumptament desviaven medicaments cap a la xarxa.

Durant els escorcolls s'han comissat milers de dosis de substàncies anabolitzants, EPO, hormones del creixement o clenbuterol, entre d'altres, que presumptament utilitzaven alguns esportistes per millorar el rendiment. També s'han confiscat substàncies estupefaents i documentació diversa.

stats