Societat 09/08/2021

Desforesten un tros del Parc Natural del Montseny per cultivar-hi 10.000 plantes de marihuana

La Guàrdia Civil fa cinc detencions per les dues plantacions, que va localitzar amb drons

ARA
2 min
Imatge aèria de la zona on es van localitzar les plantacions de marihuana a Arbúcies.

BarcelonaHavien talat arbres i desforestat la zona, al Parc Natural del Montseny, i fins i tot havien aplanat el terreny. Tot per cultivar-hi 10.650 plantes de marihuana en dues plantacions amagades en una zona de difícil accés. La Guàrdia Civil va haver de fer servir drons per trobar els cultius, al terme municipal d'Arbúcies (la Selva), en una de les actuacions en què s'han requisat més plantes de cànnabis els últims anys a les comarques gironines.

En l'operació, que es va fer dijous dia 5, els guàrdies van requisar les plantes i van descobrir que al costat dels cultius hi havia barraques on vivien els que els vigilaven. Van detenir cinc persones, d'origen albanès, vinculades amb les plantacions i el jutjat ja les ha enviat a la presó de manera provisional. Els vigilants també s'encarregaven de regar les plantes, amb aigua que treien de captacions il·legals a les rieres del parc.

La Guàrdia Civil ha atribuït als cinc detinguts els delictes de cultiu i elaboració de drogues, pertinença a un grup criminal i també d’actuar contra els recursos naturals i el medi ambient, per haver plantat la marihuana dins el Parc Natural del Montseny, haver desforestat la zona i extreure aigua de les rieres. El dispositiu es va fer amb el suport de la Policia Local d’Arbúcies i el jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners va decretar la presó preventiva per a tots els arrestats.

Un guàrdia municipal sent una detonació a Peralada

En paral·lel, l’Associació de Guàrdies Municipals de Catalunya ha alertat que el copilot d’una furgoneta ha disparat aquest diumenge a la matinada un guàrdia municipal de Peralada, a l’Alt Empordà. El guàrdia hauria enxampat unes persones mentre carregaven dues furgonetes de marihuana. Quan s’han adonat que els havien descobert, els suposats traficants han fugit i el guàrdia municipal, que ha avisat els Mossos d’Esquadra, ha sentit una detonació.

Quan els Mossos han arribat a Peralada, han localitzat un cultiu amb un miler de plantes de marihuana d’un metre i mig d’alçada. També hi havia una tenda de campanya, una arma de foc simulada, un ganivet, una serra i una trentena de cartutxos d’escopeta. Pel que fa a les furgonetes, una s’ha saltat un control a la carretera que havia muntat la Policia Local de Castelló d’Empúries amb el suport dels Mossos. Més tard la Policia Local de Roses ha trobat el vehicle aparcat en un carrer del municipi.

A l’interior de la furgoneta hi havia restes de marihuana i el vehicle desprenia la forta olor d’aquesta droga. Els Mossos han requisat la furgoneta per examinar-la i intentar localitzar empremtes dels sospitosos.

stats