Societat 24/04/2012

Desmantellen un taller mecànic de Barcelona on es traficava amb armes

En el registre, s'han trobat un revòlver, tres carrabines, 45 baionetes, deu matxets, set sabres i munició de diferents calibres

Efe
2 min
Armes confiscades al taller / EFE

BarcelonaLa Policia Nacional ha desmantellat un taller mecànic de Barcelona utilitzat per a la compravenda d'armes en una operació en la qual han estat detinguts un matrimoni i el seu fill i s'han intervingut pistoles, baionetes, matxets i sabres, entre d'altres efectes militars.

El ministeri de l'Interior informa aquest dimarts en un comunicat que els detinguts eren col·laboradors d'una família arrestada fa uns mesos a Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, per fets delictius similars.

La investigació es va iniciar al febrer passat precisament amb la detenció del matrimoni i el fill de la família de Sant Vicenç dels Horts, als quals van confiscar nombroses armes i municions preparades per a la venda.

Després d'aquestes detencions, es va localitzar un dels col·laboradors i client de la família, que era propietari d'un taller mecànic a Barcelona, i que els agents van procedir a registrar.

En el registre, es van trobar un revòlver, tres carrabines, 45 baionetes, deu matxets, set sabres i munició de diferents calibres.

A més, al soterrani del local es van trobar diversos animals: una geneta, un gripau de mida gran i dues tortugues en condicions insalubres i desproveïts de la documentació acreditativa per a aquest tipus d'animals, considerats exòtics i dels quals es va fer càrrec el Servei d'Agents Forestals de la Generalitat de Catalunya.

Després, es va procedir a la detenció del propietari del taller mecànic, de la seva dona i del seu fill i es va registrar també el domicili particular d'aquests a Barcelona, on els agents van confiscar tres pistoles, un mosquetó, una carrabina, quinze baionetes, i abundant munició.

També es van trobar plaques-emblemes de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, guerreres d'uniforme de la Policia Armada, de la Guàrdia Civil i de les SS alemanyes.

Aquesta operació policial ha estat duta a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la comissaria de Mataró (Maresme), en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i el Servei d'Agents Forestals de la Generalitat.

stats