Societat 23/06/2013

Els Bombers de la Generalitat reben 330 avisos relacionats amb la revetlla de Sant Joan

Hi ha 3.200 mossos i 686 bombers de guàrdia

Acn
2 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han rebut 330 avisos relacionats amb la revetlla de Sant Joan fins a les dotze de la nit. La majoria dels serveis han estat per sufocar petits incendis de vegetació i elements de mobiliari urbà cremats per l’ús de pirotècnia, segons informen els bombers en un comunicat. Només destaquen 2 serveis; a Torroella de Montgrí, els Bombers de la Generalitat han assistit un home de 32 anys que s’ha fet cremades a cara, braços i mans mentre manipulava petards. L’avís s’ha rebut a les 23.13 hores. Hi ha treballat una sola dotació dels Bombers. El jove ha estat evacuat a l’Hospital de Palamós.

A les 22.13 hores, 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat han extingit l’incendi d’un camió enmig de la via fèrria als afores de l’estació de Mollet-Sant Fost. No hi ha hagut ferits.

3.200 mossos i 686 bombers

El dispositiu de seguretat de la revetlla de Sant Joan que s'ha activat aquesta nit de diumenge i que han dissenyat els Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit desplega 3.200 agents del cos de mossos, mentre que 686 bombers estan fent guàrdia.

A més, des de la nit de dijous passat fins demà, dia 24, s'hauran dut a terme un total de 93 controls d'alcoholèmia i drogues amb l'objectiu d'apartar de la carretera" les persones que n'hagin consumit, en paraules del conseller d'Interior.

Un total de 2.552 efectius de Seguretat Ciutadana, entre agents uniformats i de paisà, participaran en els diferents dispositius de seguretat arreu de Catalunya. A més, hi haurà activats 264 agents de l'Àrea de Recursos Operatiu (ARRO).

Des de la conselleria d'Interior, es demana especial atenció per als menors que manipulin petards i subratllen la importància de ser conscients del perill que suposa fer foc al bosc. Des de Protecció Civil, es recorda que cal mantenir les distàncies de seguretat per a les fogueres.

Pel que fa als bombers, està previst que aquesta Nit de Sant Joan hi hagi 686 efectius de guàrdia, entre funcionaris i voluntaris, als diversos parcs de Catalunya. També es reforçarà el personal de les sales de control de les Regions d'Emergències i de la Sala Central de Bombers de la Generalitat.

stats