Aeroport

Ensurt per una fuga de material radioactiu a l'aeroport del Prat

Els Bombers han comprovat que no hi ha perill i Aena confirma que no hi ha hagut cap ferit

ARA
2 min
Aeroport del Prat de Barcelona

BarcelonaL'aeroport del Prat de Barcelona ha activat aquest dimarts al matí una alerta per una fuga de material radioactiu. Els fets han tingut lloc a la terminal T1 poc abans de dos quarts de deu del matí. Els treballadors de l'aeroport han vist que una caixa amb material mèdic que podia contenir alguna font radioactiva de baixa intensitat i que s'havia transportat a la bodega d'un avió tenia la part exterior que la protegia malmesa. Davant aquesta situació, l’aeroport ha activat l’alarma general i preventivament Protecció Civil ha activat l'alerta dels plans d'emergències Aerocat i Radcat. A més a més, s’ha establert un perímetre de seguretat per comprovar l'estat d'aquest material.

Fins al lloc s’hi han desplaçat 13 dotacions dels Bombers, entre les quals efectius del Grup de Riscos Tecnològics i el furgó de risc químic, a més d’un equip del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) especialitzat en l’atenció sanitària en situacions de risc químic. Gairebé tres hores després de l'avís, els equips del Servei de Coordinació d’Activitats Radioactives (SCAR) de Protecció Civil han pogut determinar que no hi havia perill a la zona. Un cop fetes les mesures i comprovacions definitives del material, el resultat ha estat que el nivell de perill radioactiu era zero.

Un avió provinent de Suïssa confinat

L’avió que transportava el paquet provenia de Suïssa i hi viatjaven 127 passatgers i cinc tripulants a bord que ja havien marxat quan s'ha detectat la fuga. Tot i això, a l'aeronau afectada ja hi havia els passatgers que havien de sortir de l'aeroport cap a un nou destí. Aquests passatgers han estat confinats a l’avió mentre es comprovava que no hi havia perill i han estat traslladats a una sala de l’aeroport mentre esperaven la confirmació que el seu vol es podia enlairar. Aena ha confirmat que no hi ha hagut cap ferit a causa de l'incident i que tampoc s'ha produït cap afectació en l'operativa habitual de l'aeroport.

stats