Societat 23/12/2018

Detenen els dos últims assaltants de l'atracament amb trets en una joieria a Castelldefels al juliol

Els homes s'havien incorporat en un nou grup criminal després de la detenció dels seus companys

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut cinc persones per 10 robatoris en cases de Toledo i Madrid, entre els quals els dos últims lladres que van participar al juliol en l'atracament en una joieria a Castelldefels (Baix Llobregat), on es van enfrontar a trets a un mosso fora de servei que va intentar detenir-los.

Segons han informat aquest diumenge els dos cossos policials en una nota conjunta, les detencions es van produir el dia 11 a Cedillo del Condado (Toledo), Getafe (Madrid) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), després que Mossos i Policia Nacional establissin un grup de treball conjunt per trobar els atracadors de la joieria de Castelldefels que seguien en llibertat.

Dies després de l'atracament a la joieria, situada en un centre comercial i a la qual els delinqüents van accedir disfressats, els Mossos ja van detenir cinc persones, tres dels atracadors i dues persones que els van oferir suport per cometre el delicte i desfer-se de les joies robades, valorades en 92.000 euros.

Els Mossos tenien constància que almenys un altre delinqüent que havia participat en l'atracament havia aconseguit fugir, i finalment agents d'aquest cos i de la Policia Nacional van trobar-lo a Cedillo del Condado, on s'havia establert i s'havia integrat en un altre grup criminal que es dedicava a robar en habitatges de Toledo i Madrid. En el curs de la investigació, la policia va determinar que un altre dels membres d'aquest nou grup, un home de nacionalitat colombiana, també havia participat en l'atracament de Castelldefels.

Els agents van trobar en els registres practicats una gran quantitat de joies procedents de l'atracament a la joieria, així com altres joies i objectes previsiblement robats en els 10 habitatges en les quals va entrar a robar el nou grup criminal.

stats