Societat 19/12/2018

Detingut un home per deixar morir la seva dona, que estava malalta

Els Mossos consideren que hi ha una omissió d'atenció per part del marit, a qui li atribueixen un homicidi

P.e.
2 min
L'edifici on vivia el matrimoni, a la carretera de Vic de Manresa

BarcelonaUna dona de 57 anys va ingressar divendres a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa en un estat de deteriorament molt greu. La dona, que va morir poques hores després, patia obesitat mòrbida i tenia llagues a tot el cos per haver-se estat un període llarg sense moure's del llit. Els Mossos d'Esquadra han detingut el seu home, de 63 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un homicidi per no haver actuat mentre la seva parella estava malalta i en una situació de falta d'atenció. També estan pendents dels resultats de l'autòpsia per aclarir què li va provocar la mort i investiguen quant temps portava estirada –amb la hipòtesi que es tracta de setmanes–.

Qui va alertar del dèbil estat de salut de la dona va ser el metge de capçalera divendres mateix. Després de l'avís, efectius dels bombers i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins a l'habitatge de la dona, a Manresa, des d'on la van traslladar a l'Hospital Sant Joan de Déu. Quan va ser al centre sanitari, els metges van detectar que la pacient havia estat desatesa i ho van comunicar als Mossos. Se sospita que la dona també patia una depressió greu que hauria provocat que s'abandonés i que hagués caigut en un estat de deixadesa important. Segons la investigació policial, no estava afectada per cap incapacitat motriu que li impedís moure's.

Tot i que la dona tenia parella, no consta que el seu marit hagués notificat la seva situació, encara que ella hagués rebutjat ser assistida. Per això els Mossos han considerat que hi ha una omissió d'atenció per part de l'home, de manera que li atribueixen un homicidi per no haver evitat la mort de la dona. La policia el va detenir dilluns com a responsable de la descurança de la víctima i aquest dimecres ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Manresa.

En llibertat provisional

El jutjat de violència sobre la dona de Manresa ha decretat aquest dimecres la llibertat provisional per a l'home detingut. La jutgessa li imputa un delicte d'homicidi imprudent. L'home, a qui se li ha retirat el passaport, té l'obligació de comparèixer cada dilluns davant del jutjat. També s'ha acordat que sigui visitat pel metge forense del jutjat aquest dimecres mateix per valorar possibles trastorns mentals.

stats