Societat 29/07/2020

Detingut per intentar cremar l'exparella i una altra dona a dins d'un pis

L'arrestat tenia una ordre d'allunyament per una condemna per un delicte de lesions i un altre d'amenaces

Ara
2 min
El pis on va tenir lloc l’incendi la matinada de dimarts a dimecres.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han informat aquesta tarda de la detenció d'un home de 39 anys com a presumpte autor de dos delictes d'intent d'homicidi. La matinada d'aquest dimarts a dimecres l'home ha incendiat un pis del Vendrell on hi havia dues dones a dins, una de les quals és la seva exparella, sobre la qual tenia una ordre d'allunyament per una condemna per un delicte de lesions i un altre d'amenaces en l'àmbit familiar, segons ha confirmat més tard el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A banda de l'intent d'homicidi, els agents també li imputen delictes d'incendi, de trencament de condemna, desobediència i desordres públics. Els fets han començat a la matinada, pels volts de les 4.00 h, quan un testimoni ha alertat que hi havia un incendi en un pis del carrer Mig del Vendrell, a la part alta de l'edifici. Diverses patrulles dels serveis d'emergències s'han desplaçat al lloc i han localitzat dues dones amb ferides importants a l'interior de l'immoble, una de les quals ha resultat ser l'exparella de l'home, i una tercera persona que havia inhalat el fum provocat pel foc.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès les víctimes, que han hagut de ser traslladades a l'hospital a causa de les cremades que havien patit. El sospitós ha fugit del lloc dels fets però ha sigut localitzat al polígon Les Mates, al mateix municipi. L'home s'ha enfilat al terrat d'un edifici d'uns 20 metres i ha amenaçat durant hores amb llançar-se daltabaix. Finalment, pocs minuts abans de les 15.00 h de la tarda i després d'hores de negociació, una patrulla ha pogut detenir-lo. L'arrestat passarà a disposició judicial les pròximes hores.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha denunciat l'intent d'homicidi i l'ha qualificat "d'inacceptable". "La violència masclista ens ataca a tots i totes", ha assenyalat a les xarxes.

stats