Societat 11/10/2019

El jutjat investiga el monitor del centre especial de treball de Sarrià de Ter per tres delictes d'agressió sexual

La Generalitat i la Fundació Els Joncs es personaran com a acusació en el cas

Acn
2 min
La porta d'entrada amb el nom de la Fundació Els Jocs de Sarrià de Ter (Gironès) on treballava el monitor investigat

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 1 de Girona investiga per tres delictes d'agressió sexual el monitor del centre especial de treball de Sarrià de Ter (Gironès) detingut dilluns. Els Mossos d'Esquadra el van arrestar després que les famílies de tres noies discapacitades del centre presentessin una denúncia i, dos dies després, el jutge el va enviar a presó sense fiança. La Generalitat -que ha obert una investigació per aclarir els fets- i la Fundació Els Joncs es personaran com a acusació popular en la causa judicial.

La Fundació Els Joncs, que va acomiadar el monitor dilluns, ha assegurat que quan van tenir coneixement dels fets van activar el protocol d'actuació per a aquests casos i que han obert una investigació interna. A més, "mostra una ferma i clara repulsa" pels fets i dona el "suport necessari" tant a les noies afectades com a les seves famílies, de qui demanen que es continuï preservant la intimitat. L'advocat de la fundació, Joan Benítez, ha explicat que les tres noies tenen entre 20 i 30 anys i que creuen que no hi hauria més víctimes.

Les famílies van descobrir les presumptes agressions diumenge passat al matí. "Els pares d'una de les noies van veure que estava estranya, li van poder treure què passava i tot es va moure de seguida", ha detallat el patró de la fundació, Jesús Candel. Seguidament ho van denunciar als Mossos d'Esquadra i les famílies de les dues altres noies també s'hi van afegir. L'endemà, els Mossos es van personar a la seu del centre i van arrestar l'home.

La Generalitat obre un expedient

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha enviat un comunicat condemnant i rebutjant "rotundament" els fets i "més encara tractant-se de noies en especial situació de vulnerabilitat". La conselleria ha explicat que han activat la Inspecció de Serveis Socials per investigar els fets i que ha obert un expedient informatiu.

A l'escrit, el departament trasllada el suport a les víctimes i les famílies, i posa a la seva disposició el Servei d'Intervenció Especialitzat, que ofereix atenció i recursos a les dones que han patit una situació de violència.

stats