Societat 26/03/2021

Detenen sis homes a Girona per haver abusat sexualment de tres menors a canvi de diners, drogues o alcohol

Després de passar a disposició judicial els han deixat en llibertat provisional

ARA
1 min
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla dels Mossos  MARC ROVIRA

GironaEls Mossos d’Esquadra han detingut sis homes, d’entre 19 i 42 anys, acusats d’haver abusar sexualment de tres menors d’edat, a canvi de diners, droga o alcohol. Un dels arrestats, a més, s’encarregava de publicar anuncis en pàgines de contacte per facilitar les trobades. Després de passar a disposició judicial, tots sis van sortir en llibertat provisional. 

La investigació va començar al desembre quan un home va abandonar una menor a les urgències d'un hospital de Girona i va fugir. La noia presentava símptomes d'una intoxicació per drogues i la policia va descobrir que s'havia escapolit d'un centre terapèutic i educatiu del Berguedà. Durant la investigació, també van esbrinar que freqüentava un pis situat a l'avinguda Sant Narcís de Girona on es reunien toxicòmans. Els Mossos van constatar que, tant en aquell pis com en un altre situat al carrer del Carme, es consumien i es venien drogues i, a més, es promovia, s'afavoria i es facilitava la prostitució.

Els investigadors han detingut un grup de sis homes que vivien en aquests dos pisos i que havien mantingut relacions amb tres menors a canvi de diners, droga o alcohol. La majoria tenen antecedents i són veïns de Girona de nacionalitat espanyola, portuguesa i dominicana. Els acusen dels delictes d'abusos sexuals a menors, inducció a menors a l'abandonament del domicili, omissió del deure de socors, exhibicionisme i delictes contra la salut pública.

La investigació continua oberta i els Mossos no descarten més detencions.

stats