Societat 30/08/2014

Detenen un home per vendre per internet gossos robats a la gossera de Badalona

El detingut pertany a un clan familiar que ven per la xarxa tota mena de productes d'origen il·lícit

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 d'agost un home de 33 anys, veí de Badalona, per vendre per internet gossos que havien estat robats a la gossera de Badalona. Els fets es remunten a mitjans del mes de juny, quan la gossera va començar a denunciar els fets. Paral·lelament un home que havia comprat un gos per internet va identificar l'animal com un que constava sostret i va contactar amb la gossera de Badalona. Al llarg de dos mesos es van continuar rebent denúncies de robatoris d'animals per part de la gossera, però en pocs dies pràcticament la totalitat dels gossos denunciats com a sostrets es van recuperar a prop del recinte en perfecte estat.

A finals de juliol un ciutadà entès i vinculat a associacions de gossos va veure en una xarxa social la imatge d'un gos que la gossera de Badalona havia publicat com a sostret uns dies enrere. Paral·lelament un veí d'aquest ciutadà, que feia pocs dies havia comprat un gos per internet, va anar a casa seva per tal que fes una revisió al seu gos ja que li semblava que podia patir alguna malaltia. L'home va identificar l'animal com el que constava sostret i va contactar amb la gossera de Badalona, que ràpidament van posar els fets en coneixement de la policia.

Després d'un seguit de tasques d'investigació, el passat 19 d'agost els investigadors van muntar un dispositiu policial per tal de localitzar-lo. Un cop els agents van poder localitzar-lo, un mosso vestit de paisà es va identificar com a policia i li va demanar que baixés del vehicle, però immediatament va accelerar fugint del lloc dels fets, saltant-se tots els passos de vianants i els semàfors en vermell i gairebé impactant amb una motocicleta i circulant en contra direcció. Com que el dispositiu policial estava format per altres dotacions de paisà, van poder seguir el vehicle i li van tallar el pas amb un vehicle policial, per bé que l'home no va dubtar a impactar contra el cotxe, i això li va causar danys importants.

Finalment, l'home i un menor que l'acompanyava van abandonar el vehicle i van fugir corrents del lloc, però poc temps després van ser identificats, i els agents van detenir l'home. El presumpte autor dels fets pertany a un clan familiar que es dedica a vendre per internet tot tipus de productes d'origen il·lícit, en la majoria dels casos. La investigació es manté oberta.

L'home va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de receptació i altres conductes afins i d'un delicte de robatori amb força. També li imputen delictes contra la seguretat viària per conducció temerària i conduir sense haver obtingut mai el permís de conducció, danys i resistència i desobediència als agents de l'autoritat.El detingut que tenia cinc antecedents per altres fets, va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Badalona que li va decretar llibertat amb càrrecs.

stats