Societat 08/07/2019

En llibertat provisional l'home acusat d'abús sexual durant el Canet Rock

Els Mossos d’Esquadra el van detenir la matinada de dissabte després que una noia denunciés que li havia fet tocaments sobre la roba

Acn
2 min
Un moment del Canet Rock 2019

BarcelonaEl jutjat d’instrucció número 1 d’Arenys de Mar ha decretat la llibertat provisional per a l’home detingut la nit de dissabte a diumenge per un cas d’abús sexual durant el Canet Rock

La noia va patir tocaments superficials per part d’un home entre el públic i va avisar el personal de seguretat, que de seguida va activar el protocol i va retenir el presumpte assetjador, segons han explicat fonts del festival a l’ACN. La causa continua oberta i l’home haurà de presentar-se puntualment davant la jutge quan aquesta el requereixi

El festival va estrenar, en l'edició d'enguany, el nou protocol contra violències sexuals en l’oci al qual s’ha adherit com a pioner, i va formar tots els seus empleats perquè actuessin quan es produïssin situacions d’aquest tipus.

Tocaments a diverses assistents

Els fets van succeir durant la nit en una zona propera a l’escenari del Canet Rock. Segons ha informat el festival a l’ACN, un home va fer tocaments superficials (per sobre la roba) a diverses assistents, una de les quals va decidir posar-se en contacte amb personal del festival per denunciar la situació. El treballador de seguretat amb qui va contactar va avisar el cap de seguretat, i així es va activar el protocol contra la violència sexual.

El festival va alertar aleshores els Mossos d’Esquadra i van “apartar” la noia per protegir-la del presumpte agressor, al qual van retenir. La víctima va decidir denunciar, de manera que els agents van detenir l’individu, acusat d’abús sexual, i el van traslladar fins a dependències policials, ja fora del recinte del Canet Rock.

El festival ha lamentat el cas, alhora que ha posat en valor la “vessant preventiva” de comptar amb aquest protocol, en el sentit que els i les assistents saben que es pot procedir com va fer la noia, perquè “són els seus drets”.

El protocol contra les violències sexuals en l'oci considera una infracció administrativa l'exhibicionisme obscè davant de persones adultes, la masturbació en espais públics o oberts davant de persones adultes, el seguiment obscè, la injúria sexual, fer fotos de parts íntimes, l'acorralament amb finalitats sexuals i altres conductes que impliquin una vexació sexual.

stats