Societat 23/08/2016

Detingut a Amposta un camioner que quintuplicava la taxa d'alcoholèmia permesa

L'home també circulava de forma temerària, i ha posat en perill els agents dels Mossos d'Esquadra, segons la policia

Ara
1 min
Una camió, en una imatge d'arxiu

BarcelonaCirculava fent ziga-zagues amb un camió, envaïa el sentit contrari i frenava sense motiu, mentre els Mossos d'Esquadra el seguien amb llums de prioritat i senyals acústics. Quan li van indicar que s'aturés, també va fer cas omís dels agents, que van haver de fer maniobres evasives –fins i tot situar-se al voral– per evitar la col·lisió.

El protagonista d'aquesta escena és un conductor de 55 anys –de nacionalitat espanyola i amb domicili desconegut– que va ser detingut aquest dilluns a Amposta, segons els Mossos. L'home conduïa sota els efectes de l'alcohol, amb una taxa cinc cops superior a la permesa (0,81 mil·ligrams per litre). També se l'acusa de conducció temerària, ja que els Mossos afegeixen que en aquell moment hi havia molt trànsit, i va posar en perill diversos conductors.

Després de la detenció els Bombers de la Generalitat van apartar el vehicle, que havia quedat en un carril de desacceleració de la N-340, i el van traslladar al polígon Oriola, a Amposta, on va quedar immobilitzat. L'home ha passat aquest dimarts a disposició judicial i el jutge n'ha decretat la llibertat amb càrrecs.

És el segon cas en menys d'una setmana. El 17 d'agost es va detenir un home que conduïa un vehicle de característiques semblants, però amb una taxa d'alcohol en sang de 1,23 mil·ligrams per litre, vuit cops superiors a la permesa en conductors professionals.

stats