Societat 26/01/2019

Detingut un home a Amposta per intentar abusar de menors que viuen en centres d'acollida

Contactava amb ells a través de les xarxes i els oferia mantenir relacions a canvi de diners

Ara
1 min
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra, enduent-se ahir un dels dos detinguts pel crim del pantà de Foix del jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home a Amposta que hauria contactat amb diversos menors d'un centre d'acollida per intentar abusar-ne. L'home, que era veí de Barcelona i tenia 52 anys, utilitzava les xarxes socials i oferia als nois diners a canvi de mantenir-hi relacions sexuals. El jutge va interrogar-lo la setmana passada i va deixar-lo en llibertat amb càrrecs.

Les investigacions es van iniciar després que el mes de setembre passat la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de les Terres de l'Ebre denunciés davant la policia catalana que un menor d'un centre d'acollida d'Amposta havia rebut diverses proposicions i insinuacions a través de les xarxes socials per part d'un home major d'edat amb l'objectiu que es trobessin els dos sols.

Els agents van poder comprovar que la Unitat d'Investigació del districte de Sant Martí de Barcelona ja investigava aquesta persona des del juny del 2018 en haver contactat amb un altre menor d'un centre d'acollida de la DGAIA de Barcelona a través de les xarxes socials, amb qui presumptament hauria mantingut relacions sexuals a canvi de diners. Els educadors ho van denunciar ràpidament a la policia quan van tenir coneixement del cas, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

El dia 16 de gener els investigadors van establir un dispositiu policial que va comportar la detenció del presumpte autor dels fets a Amposta, una ciutat en la qual tenia una segona residència. Aquell mateix dia els agents van entrar als dos domicilis del detingut, a Barcelona i Amposta, on van intervenir dispositius electrònics i una gran quantitat de material informàtic que està pendent d'analitzar i que podria derivar en la investigació de nous delictes.

stats