Màfia
Societat 26/08/2021

Detingut a Barcelona un mafiós napolità fugit de la justícia des de feia tres anys

Gennaro Esposito tenia dues ordres internacionals per extorsió i associació criminal per un tiroteig al centre de Nàpols

ARA
2 min
Gennaro Esposito camina conduït per dos policies nacionals

BarcelonaFugit de la justícia italiana des del juliol del 2020, Gennaro Esposito, membre destacat del clan Mazzarella de la Camorra napolitana, s'acabava de retrobar amb la seva dona quan la policia espanyola el va detenir a Barcelona. Esposito, de 34 anys, tenia dues ordres d'arrest pendents per extorsió, agreujades per propòsits mafiosos i associació criminal, i actualment està ingressat a la presó a l'espera que arribi l'ordre d'extradició que el porti, un altre cop, a Itàlia per respondre de les acusacions.

L'actuació policial que ha acabat amb la detenció del mafiós va començar el novembre passat, quan es va tenir sospita que Esposito s'havia refugiat a Espanya, i ha involucrat cossos policials de tots dos països, coordinats pel departament antimàfia de la Fiscalia de Nàpols. Finalment, per indicació dels carabinieri, dimecres a la matinada el van detenir mentre estava acompanyat de la seva dona, que acabava d'arribar a la capital catalana per reunir-se amb ell procedent de Nàpols.

Conegut amb el sobrenom de Cape e Bomb, Esposito està considerat un cap prominent del clan dels Mazzarella, fundat pels germans del mateix nom fa 60 anys i un dels més poderosos de la Camorra italiana. Els fets que persegueixen el mafiós ara detingut es remunten a l'any 2019, quan en el seu intent de reafirmar el control de la seva organització sobre Nàpols, va enfrontar-se a membres rivals en un tiroteig en una plaça d'aquesta ciutat del sud d'Itàlia. El motiu de la violenta batalla era que els d'Esposito s'havien enfadat perquè els del clan dels Minichini-Rinaldi havien començat a recaptar els diners de l'extorsió que exigien als venedors ambulants de la plaça, segons va explicar un mafiós penedit.

El d'Esposito no és un cas aïllat: els últims anys hi ha hagut diverses detencions de mafiosos a la capital catalana. Sense anar més lluny, al març la Guàrdia Civil va arrestar un fugitiu considerat molt perillós pertanyent a la màfia calabresa 'Ndrangheta, reclamat per tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. L'home tenia una condemna de 20 anys pendent de complir.

stats