Societat 13/05/2015

Detingut un camioner per superar nou vegades la taxa d'alcoholèmia a Tarragona

Conduïa fent ziga-zagues per l'AP7 i quan els Mossos el van aturar a la cabina hi havia una garrafa de cinc litres de vi, on només quedava mig litre, i una gerra de cervesa buida

Efe
1 min

TarragonaEls Mossos d'Esquadra han detingut a un conductor per circular amb una taxa que sobrepassava nou vegades el límit legal a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i amb una garrafa d'alcohol al seu costat, informa la policia catalana.

La detenció es va produir el 8 de maig i es tracta d'un home 49 anys d'edat, de nacionalitat polonesa i amb domicili desconegut.

Està denunciat per un delicte contra la seguretat en el trànsit, per conduir sota els efectes de l'alcohol i per conducció temerària, ja que va donar una taxa positiva d'1,35 mil·ligrams per litre d'aire aspirat (els camioners tenen un límit del 0,15).

Diversos testimonis van avisar als Mossos, sobre les 12.30 hores, que un camió circulava en zig-zag per l'AP-7, al seu pas per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Minuts més tard, la policia va localitzar el camió darrere del qual circulaven diversos vehicles a poca velocitat, ja que tenien por d'avançar-lo i que aquest fes alguna maniobra que provoqués un accident.

Tot seguit, els Mossos li van donar ordres clares perquè es detingués, però el camioner no va fer cas i, finalment, van aconseguir detenir-lo a la sortida de l'autopista, en el peatge de l'Hospitalet de l'Infant.

Els agents van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents d'haver begut i van veure que a la cabina hi havia una garrafa de cinc litres de vi, on només quedava mig litre, i una gerra de cervesa buida.

El detingut va passar a disposició judicial al jutjat de Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

stats