Societat 25/02/2020

El detingut per l'atropellament al tall de la Meridiana dona positiu en alcoholèmia

"Vam sentir el cop i vam veure com els nois saltaven per sobre del cotxe", recorda un testimoni

Jordi Mumbrú
2 min
"Seguim tallant la Meridiana perquè la injustícia continua"

BarcelonaLa Guàrdia Urbana va deixar passar ahir dilluns un vehicle tot i que el col·lectiu Meridiana Resisteix estava en aquell moment tallant l'avinguda, en protesta per la condemna a presó dels polítics independentistes del Procés. L'home, que circulava en sentit Besòs, havia dit als agents que anava a un pàrquing, però no ho va fer. "El conductor va passar de llarg del pàrquing i va parar davant del pas de vianants on estàvem concentrats", recorda l'Albert, un veí de Sant Andreu que ha participat en molts dels talls de carrer. "El vehicle va començar a fer marxa enrere i, de sobte, va accelerar contra els manifestants", explica. Les persones que hi havia davant eren joves i la majoria van poder saltar, menys un, que va rebre el cop del cotxe: "Vam sentir l'accelerada del cotxe i el cop i vam veure com els nois saltaven per sobre del cotxe", recorda.

El jove, que va resultar ferit lleu, va quedar estès a terra i, immediatament, els concentrats van anar contra el vehicle, que va fer marxa enrere per fugir. El cotxe va arribar fins al control de la Guàrdia Urbana que molt poca estona abans l'havia deixat passar. Els Mossos d'Esquadra van fer un cordó policial, mentre els agents de la Guàrdia Urbana identificaven el conductor i li feien un control d'alcoholèmia en què va donar positiu. La Guàrdia Urbana el va portar en dependències policials, on després de prendre-li declaració va quedar en llibertat. Els Mossos d'Esquadra l'investiguen per un delicte de lesions, mentre que la Urbana tramitarà la denúncia per alcoholèmia.

Els fets van tenir lloc a la Meridiana, on diàriament es concentren diverses persones per mostrar el seu rebuig a la sentència del Procés. Concretament, ahir van complir 135 dies sortint al carrer. El Sistema d'Emergències Mèdiques va confirmar que van traslladar el ferit a un CAP de la zona. Segons el comunicat de Meridiana Resisteix, el jove pateix "una fissura d'os i un trencament de lligament per sota del genoll a la cama dreta".

Fa una setmana, en la concentració del 16 de febrer, un grup d'extrema dreta va convocar una contramanifestació a la Meridiana hores abans de la que convoquen cada dia els manifestants independentistes per intentar evitar el tall. Un grup d'antifeixistes, però, també van convocar una concentració per intentar evitar aquest boicot. Els Mossos d'Esquadra van separar les dues concentracions i els manifestants independentistes van acabar tallant la Meridiana.

stats