Societat 03/09/2016

Detingut a Mataró per amenaçar a través de les xarxes socials de repetir un altre Orlando

L'home llançava missatges contra el col·lectiu LGTBI acompanyat d'una arma falsa

Acn
1 min
Homenatge a les víctimes d'Orlando, a la capital russa, on es pot llegir el missatge: "El risc de ser lliure".

BarcelonaAmenaçava a través de piulades a Twitter i vídeos a YouTube, llançava missatges contra homosexuals, lesbianes, transsexuals i bisexuals i, fins i tot, amenaçava pistola en mà que repetiria la massacre d'Orlando. Es tracta d'un home de 36 anys que la Policia Nacional ha detingut a Mataró i que ara s'enfronta a una pena d'entre un i quatre anys de presó a més d'una multa que aniria dels 601 als 30.000 euros.

El detingut havia penjat a internet fins a 31 vídeos, tot i que la xarxa social els anava eliminant perquè tenien un contingut homòfob i violent. En la detenció, els agents van intervenir una pistola de fogueig. En un dels vídeos, l'arrestat es referia al Circuit Festival, un dels festivals més importants del món del col·lectiu LGTBI i que se celebra la primera quinzena d'agost a Barcelona. "Tretze dies per preparar-me", assegurava.

En un altre vídeo, el detingut promovia una 'cançó de l'estiu' en què la lletra incitava a "acabar" amb el col·lectiu homosexual amb "un tret al cap" o bé a "tractar-los pitjor que els animals". Tot plegat, exhibint la pistola falsa. A més, els dedicava insults com 'sidosos' o 'aberracions de la natura que s'han d'exterminar'. Nombrosos internautes havien denunciat aquests missatges i vídeos a la policia.

A banda d'aquests fets, el detingut té antecedents per maltractaments i lesions, i també una ordre de cerca i captura d'un jutjat de Barcelona. A més, té en vigor una privació al dret de tinença d'armes, tot i que va poder tenir en possessió la pistola intervinguda ara perquè es tracta d'una arma simulada.

stats