Societat 30/07/2018

Detingut al Senegal el violador fugit d'una presó de Cantàbria

L'home va ser detectat en un pas no autoritzat de Mauritània i anava acompanyat de la seva parella

Efe
2 min
Guillermo Fernández Bueno, en la imatge difosa per la policia

MadridLa policia ha detingut al Senegal Guillermo Fernández Bueno, el pres fugit de la presó d'El Dueso (Cantàbria) durant un permís de set dies. Fonts policials han informat de la detenció de Fernández Bueno i de la seva parella per agents de la Policia Nacional amb el suport dels cossos de seguretat senegalesos. La policia, segons les mateixes fonts, va detectar ahir l'entrada del sospitós al Senegal a través d'un pas no autoritzat des de Mauritània, i avui ha sigut detingut.

Les característiques físiques del detingut coincidien amb les de Fernández Bueno, però portava un passaport fals, de manera que la confirmació oficial no ha arribat fins que han comparat les seves empremtes. El sospitós anava acompanyat de la seva xicota en el moment de la detenció, i l'home estava en cerca i captura internacional.

Guillermo Fernández Bueno va desaparèixer el diumenge 22 de juliol, quan havia de tornar a la presó després de gaudir d'un permís penitenciari de set dies. Ho va fer acompanyat de la seva parella, una educadora social que va treballar com a voluntària i a qui va conèixer fa anys a l'antiga presó de Santander.

El fugit complia una condemna des del 2001 de 26 anys i mig de presó per haver violat i assassinat en una cafeteria de Vitòria una treballadora de la neteja el 14 de desembre del 2000. Fernández Bueno havia gaudit de permisos penitenciaris des del 2012, però tant Institucions Penitenciàries com el jutge de vigilància penitenciària havien rebutjat la seva pretensió d'obtenir el tercer grau.

Els últims anys el pres havia seguit diversos programes voluntaris de reinserció, com el que es dedica als agressors sexuals i un de preparació per a les sortides de permís.

stats