Presó per a tres dels sis detinguts per l'assassinat del Samuel

La Policia Nacional arresta dos menors implicats en el crim, un d'ells amb antecedents

ARA
2 min
Centenars de manifestants es van concentrar aquesta setmana a Sant Antoni per protestar contra l'assassinat

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut fins aquest divendres sis persones en relació amb l'assassinat del Samuel, el noi de 24 anys que va ser apallissat dissabte passat davant una discoteca de la Corunya, a Galícia. El cas ha posat de manifest l'escalada d'agressions contra la comunitat LGTBI en les últimes setmanes. Aquest divendres la jutge que investiga el cas ha decretat l'ingrés a presó de tres d'ells. Es tracta de tres homes –amics entre si però sense relació amb la víctima– que van ser arrestats entre dilluns i dimecres passat. La jutge els relaciona amb la pallissa mortal i a un d'ells el responsabilitza també d'haver robat el mòbil a la víctima.

En canvi, la quarta arrestada, una noia que també formava part del grup que va apallissar el Samuel, ha quedat en llibertat amb càrrecs perquè la Fiscalia, segons fonts del cas consultades per l'agència Efe, no n'ha demanat l'ingrés.

Aquest divendres la Policia Nacional ha practicat dues detencions més relacionades amb el cas (la cinquena i la sisena). Es tracta de dos menors d'edat, també amics dels altres quatre arrestats i sense cap relació amb la víctima. Un d'ells té antecedents per fets semblants. Se'ls obrirà un nou procediment judicial, perquè són menors d'edat.

La incògnita de la motivació

A tots els arrestats els responsabilitzen d'un delicte d'homicidi, que es podria convertir en assassinat depenent de com evolucioni la investigació. De moment, ni la jutge ni la Policia Nacional han definit si es tracta d'un crim homòfob. La investigació policial sosté que la pallissa hauria començat per l'ús d'un mòbil perquè, uns minuts abans, el Samuel era amb una amiga fent una videotrucada que, segons la policia, hauria pogut causar confusió al grup de joves que el van agredir perquè s'haurien pensat que els gravaven a ells. Ni el ministeri de l'Interior ni la policia han volgut anticipar si el crim va ser motivat pel fet que la víctima fos homosexual.

Els investigadors no descarten detenir més persones relacionades amb el crim en els pròxims dies. La Policia Nacional considera que en la pallissa mortal hi ha fins a deu joves implicats, als quals ha anat identificant a través de les imatges gravades per les càmeres de la zona.

Els Mossos investiguen una "agressió homòfoba" a tres joves a la Zona Franca de Barcelona

Les agressions homòfobes no cessen. Els Mossos d'Esquadra n'investiguen una altra que ha tingut lloc aquest divendres al matí a la Zona Franca de Barcelona, a l'entorn del carrer del Foc. Segons ha explicat el cos policial, els fets han tingut lloc cap a les set. Un home que feia esport per la muntanya s'ha acostat a tres joves i sense raó aparent els ha insultat per la seva condició sexual i n'ha agredit a dos. A un li ha fet una puntada de peu i a l'altre un cop a la cara. Després ha fugit corrent del lloc. Una patrulla dels Mossos que era per la zona s'ha adreçat a l'indret, i els tres joves, de 22, 23 i 24 anys, han relatat els fets. La policia ha posat el cas en coneixement del fiscal d'Odi i Discriminació, a l'espera que les tres víctimes denunciïn els fets.

Precisament aquest divendres s'han convocat dos actes per rebutjar la LGTBI fòbia. A les 17 h unes 150 persones s'han concentrat als Jardinets de Gràcia en rebuig a aquestes agressions. "Hem d'eliminar l'odi amb pedagogia, educació i sent implacables en la denúncia", ha dit Àngels Tomàs, la consellera de feminismes a Gràcia. En la lectura d'un manifest, l'Observatori contra l'Homofòbia ha lamentat "l'espiral de violència" contra el col·lectiu de l'últim mes i ha assegurat que és una conseqüència "de la banalització de l'extrema dreta". Els concentrats han cantat càntics com 'No passaran' o 'Ni un pas enrere' i han fet un minut de silenci en record a Samuel, el jove assassinat a Galícia. El segon acte es farà a les 21h i és una manifestació que surt també des dels Jardinets de Gràcia.

stats