SOCIETAT
Societat 09/06/2011

Càrrega policial contra els 'indignats' concentrats davant les Corts Valencianes

Hi ha hagut diversos ferits i cinc detinguts, segons testimonis presencials. Els 'indignats' reclamen reformes i més participació ciutadana en la vida política i protesten contra la presència de corruptes a les llistes. La concentració va iniciar-se dimecres a la nit

Agències
1 min

ValènciaUn grup d'indignats del moviment 15-M s'ha concentrat al voltant de les Corts Valencianes, on aquest dijous se celebra la sessió constituent de la vuitena legislatura. Reclamen reformes i major participació ciutadana en la vida política i protesten contra la presència de corruptes a les llistes. La concentració es va iniciar dimecres a la nit i els indignats han passat tota la nit al costat del carrer Navellos i la plaça de Sant Llorenç, davant del Parlament valencià. Una unitat d'intervenció policial els ha vigilat a l'entrada de l'edifici. Al llarg de la nit no s'han produït incidents, però cap al migdia la policia ha carregat contra els concentrats. Durant els enfrontaments, algun dels indignats ha resultat ferit, segons expliquen testimonis presencials. A més, la policia hauria detingut cinc activistes. La càrrega s'ha produït quan els concentrats han volgut travessar la zona acordonada per la policia que els impedia l'accés a la cambra.

Els indignats provenen de l'acampada que des del 15 de maig està instal·lada a la plaça de l'Ajuntament de València. Dimecres a la nit, un grup va desplaçar-se fins al palau de Benicarló, seu de les Corts Valencianes, on aquest matí s'ha d'escollir el president de la cambra. Poc després de les 10.30 h, la sessió ha arrencat. L'actual vicepresident tercer del govern valencià, Juan Cotino, serà el nou president de les Corts.

stats