Societat 12/04/2017

Una llar d'infants de Barcelona tancarà dimarts per desnonament

Els pares no ho sabien i 60 nens hauran de ser reubicats

Maria Altimira
2 min
Els pares  a la porta de la llar d'infants a l'hora de la sortida dels seus fills / FRANCESC MELCION

BarcelonaUns 60 infants es quedaran sense la seva plaça a la llar d'infants Sant Agustí dimarts vinent, que és quan està previst que s'executi el desnonament d'aquest centre privat arran d'una demanda per impagament interposada per la propietària de l'espai, ubicat al carrer Indústria 93 de Barcelona.

Carolina Soto Aliaga, membre de l'equip de direcció del centre privat, va titllar el cas d'"injustícia" i no va voler fer declaracions sobre els motius que expliquen aquesta situació "fins que totes les famílies, moltes de vacances, no estiguin informades i s'hagin pogut reubicar tots els infants". Amb tot, la procuradora de la propietària va explicar a l’ARA que la direcció del centre deu entorn de 40.000 euros des de l'octubre de 2015 i que aquesta no és la primera diligència de llançament que pesa sobre la direcció per desnonar la guarderia, amb 65 anys d'història.

La notícia ha caigut com una galleda d'aigua freda sobre els pares dels infants escolaritzats que van ser informats per la direcció de la situació dimarts passat i ara exigeixen que es busquin solucions per posposar la decisió judicial. "L'única cosa que volem és que els nostres fills acabin el curs aquí, amb els seus amics”, va assegurar Carol Rodríguez, una de les mares dels nens i nenes de 0 a 3 del centre Sant Agustí.

Amb tot, el Consorci d'Educació de Barcelona va assegurar que l'única solució factible des de l'administració és reubicar aquests infants a altres guarderies de titularitat privada de la zona. Laia Ortiz, tinenta d'alcaldia de Drets Socials, va afirmar dimecres que cap nen es quedarà sense plaça i el consorci ha explicat que calculen que "tots els nens podran començar el mateix dimarts dia 18 a la nova llar d'infants".

"Ningú ens garanteix que les condicions siguin les mateixes", lamenta Rodríguez, que segurament haurà de dur la seva filla a un centre ubicat a Ronda Guinardó, a uns 20 minuts a peu del centre de Sant Agustí.

La segona data de desnonament

La procuradora que representa la propietat va explicar que la primera execució de llançament estava prevista per al 30 de maig del 2016 i que es va suspendre arran d'un acord entre la direcció i la propietat per tal de garantir que els nens i nenes acabessin el curs.

La direcció, d'acord amb la versió d'aquesta font, es va comprometre aleshores a entregar les claus el mes de juliol però va incomplir el pacte. La de dimarts seria, doncs, la "segona data assenyalada" per dur a terme el desnonament i arribaria després que els màxims responsables del centre haguessin incomplert un últim acord: una segona suspensió fins a final del curs 2016-2017 a canvi de pagar els últims mesos.

El procés va seguir el seu curs i la direcció va recórrer als tribunals diverses vegades i sense èxit per posposar el desallotjament. Finalment, van interposar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

stats