Societat 25/08/2014

El primer dia d'inspeccions a la Barceloneta acaba amb un centenar de controls

Tres equips formats per un inspector municipal i un agent de la Guàrdia Urbana fan controls de forma aleatòria

Europa Press
1 min
Un dels tres equips que participen en el dispositiu extraordinari d'inspecció per detectar pisos turístics il·legals a la Barceloneta, aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa primera jornada d'inspeccions al barri de la Barceloneta per comprovar si hi ha pisos habilitats com a apartaments turístics irregulars ha conclòs amb un centenar de controls, segons han informat a Europa Press fonts municipals. Aquests treballs els fan tres equips formats per inspectors municipals i agents de la Guàrdia Urbana, que de forma aleatòria duen a terme els controls.

La iniciativa forma part d'una bateria de mesures que va anunciar divendres passat la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, després de les mobilitzacions veïnals de la setmana passada contra les molèsties provocades pel turisme 'low cost'. La novetat de la ronda d'inspeccions que s'ha iniciat aquest dilluns és que es fan d'ofici, de forma aleatòria i sense necessitat de rebre prèviament una queixa dels veïns, com passava fins ara. L'equip l'integren sis professionals, que revisaran aleatòriament alguns dels 8.000 pisos que hi ha en aquest barri. Les mesures que va anunciar Homs inclouen un increment de la presència policial i dels agents cívics al barri i crear una taula de seguiment amb els veïns que avaluï l'efectivitat de les mesures.

Al llarg d'aquest any, s'han incrementat les queixes dels veïns contra els pisos turístics. Si bé al 2013 se'n van registrar 54, aquest any la xifra se situa en les 109, 50 de les quals s'han produït a l'agost. En total, al llarg de 2013 es van tramitar 113 expedients per apartaments turístics irregulars a la Barceloneta, 33 dels quals van ser sancionats amb imports de 9.000 a 90.000 euros.

stats