Societat 04/03/2016

El director dels Mossos amenaça amb sancions per les protestes dels manters

Albert Batlle carrega contra "determinats operadors polítics", en referència a la CUP, a qui demana "contenció"

Enric Borràs
2 min
La concentració de manters ha arrencat aquest dilluns a la parada de metro Drassanes / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl director de la Policia, Albert Batlle, ha admès avui que els preocupa "el fenomen 'top manta' i altres derivades". Es referia a les protestes en suport als manters a la Rambla de Barcelona en què hi ha hagut tensió amb la policia els darrers caps de setmana, i ha avisat que les sancionaran.

"Això dels caps de setmana no és només el 'top manta', és un problema de manifestacions i concentracions no comunicades", ha dit Batlle, durant la roda de premsa de presentació del balanç de seguretat de Barcelona. "Aquí hi ha una conjunció molt curiosa de la gent que ven al 'top manta', les màfies que es dediquen a la distribució i l'emparament de gent que els dóna suport", ha insistit.

Batlle, concretant més, ha demanat "que hi hagi contenció per part de determinats actors polítics", en una clara referència a la CUP, que ha donat suport a les concentracions dels manters els caps de setmana a la Rambla, en què també venen els seus productes. El cap de setmana passat la regidora de la CUP Maria José Lecha animava els ciutadans a afegir-se a la protesta i el seu company de partit Josep Garganté també s'hi va sumar.

El director de la policia considera que aquestes protestes són "activitat delinqüencial emparada amb concentracions no autoritzades" i que, per tant, "la resposta serà aixecar acta i aplicar el règim sancionador".

"El que està passant al final de la Rambla és un tema de concentracions no autoritzades que a més serveixen per delinquir", ha insistit Batlle, que tenia al costat el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, qui s'ha "adherit" a tot el que deia el director de la Policia.

stats