Societat 18/07/2017

El director del servei d'emergències 112 també dimiteix

Federic Adan se suma a les baixes del departament d'Interior i plega per lleialtat a l'exconseller Jordi Jané

Ara
2 min
Foto d'arxiu de la seu del departament d'Interior, a Barcelona

BarcelonaEl director del servei d'emergències 112 (CAT112), Federic Adan, també ha presentat la seva dimissió. Adan va transmetre la seva renúncia ahir al conseller d'Interior, Joaquim Forn, que la va acceptar. Fonts del departament d'Interior han desvinculat aquesta baixa de la de l'ex director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, que ahir també va dimitir. Han explicat que Adan va presentar la renúncia, avançada per 'Nació Digital', "per motius personals", per lleialtat a l'exconseller Jordi Jané, que va ser qui l'havia nomenat.

Un altre dels arguments esgrimits per Adan és que amb la seva dimissió pretén facilitar al nou titular d'Interior, que encara li busca substitut, que pugui dissenyar un equip de la seva confiança, segons les fonts.

Federic Aran, en una imatge d'arxiu / 112.gencat.cat

Jané va fer un "pas al costat" divendres passat, a dos mesos i mig de la data anunciada pel Govern per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, després d'acordar aquella mateixa setmana a la Junta de Seguretat de Catalunya (que no es reunia des de feia vuit anys) l'accés de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional al CAT112, pel que fa a les competències que tenen encomanades, entre d'altres punts.

La renúncia del fins ara director del CAT112 se suma a la que ahir va formalitzar el director de la policia, Albert Batlle, un ferm defensor que els Mossos d'Esquadra compleixin i facin complir la llei, que serà substituït per Pere Soler.

Després de la seva arribada a la conselleria, Forn ja va anunciar que abans de decidir si imprimiria canvis a la cúpula del departament tenia la intenció de reunir-se personalment amb tots els directors generals d'Interior. De moment, després de la renúncia de Batlle i Adan, el conseller ja ha ratificat en el càrrec la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Maria Eugènia Domènech.

En el marc d'aquestes reunions, Batlle va comunicar ahir al matí a Forn la seva dimissió per motius polítics i posteriorment va enviar una carta a tots els agents del cos en la qual es mostrava convençut que seguiran "perseverant" en la seva missió de defensa de la seguretat i el benestar dels ciutadans, "com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei".

stats