Societat 13/01/2019

Llibertat provisional amb mesures cautelars per a l'home de 21 anys acusat de maltractar el seu fill de dos mesos

L'Ajuntament de Pineda de Mar es personarà com a acusació particular

Ara
2 min
La façana de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, en una foto d'arxiu

BarcelonaEl jutjat de Guàrdia d'Arenys de Mar ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars per a l'home de 21 anys acusat de maltractar el seu fill de dos mesos, que continua ingressat a l'UCI de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

El jutge l'obliga a comparèixer setmanalment al jutjat, li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del país i acostar-se al seu fill a una distància inferior a 500 metres.

Segons fonts del centre hospitalari, el nadó continua estable dins la gravetat.

Va ser el centre hospitalari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l'alarma als Mossos, que van detenir el pare del nen en un municipi del Maresme dijous a la tarda.

A l'arrestat se l'acusa d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions, uns delictes que podrien canviar si el nadó acaba morint a causa de les lesions. Dijous la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) va anunciar que havia obert un expedient de desemparament i va assumir la tutela del nadó.

En paral·lel, el departament de Salut, a través de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert un expedient per investigar l'assistència prèvia que ha rebut el nadó en diferents centres les últimes setmanes, segons informa el Govern.

A més, Afers Socials està analitzant l'actuació dels serveis socials municipals. D'altra banda, la conselleria s'ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l'infant.

Pineda de Mar es personarà com a acusació particular

L'Ajuntament de Pineda de Mar també es personarà com a acusació particular. L'alcalde del municipi maresmenc on està empadronada la família, Xavier Amor, ha explicat en declaracions a Ràdio Pineda que dilluns s'ha convocat una Junta de Portaveus extraordinària al migdia per tractar la situació. Alhora, ha posat el consistori "a disposició de la Generalitat per col·laborar" i ha expressat que "ara el més important és la recuperació del nadó i que es faci justícia".

stats