Societat 29/06/2014

Divulguen a Twitter la suposada identitat de l'autor de l'agressió racista al metro

Diversos usuaris de la xarxa aporten fotografies i detalls personals del suposat atacant d'un jove d'origen asiàtic

Ara
2 min

BarcelonaDiversos internautes difonen la suposada identitat de l'autor de l'agressió racista al metro de Barcelona. Poques hores després que en transcendissin les imatges, un usuari de la xarxa, @Berlustinho, ha divulgat al seu compte de Twitter fotografies del suposat autor dels cops a un jove d'origen asiàtic i altres dades relacionades amb ell i la seva família. Altres informacions incorporen el nom i el domicili del suposat autor de l'agressió i altres tuits assenyalen el seu "còmplice" –que hauria enregistrat l'atac– i les seves suposades vinculacions polítiques.

El material difós per @Berlustinho ha estat repiulat per molts usuaris de la xarxa. Alguns hi adjunten comentaris, alguns dels quals amenaçadors. Però també hi ha altres usuaris que han aportat imatges i informació sobre el jove del qual sospiten, com per exemple @modeindependent i @AdRy_1905.

Part de la informació arrenca del mateix compte de Twitter de qui suposadament va enregistrar l'agressió. Segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'usuari, que utilitza el nom @Payo_Cura, ha arribat a puntualitzar: "El del vídeo no sóc jo, jo sóc el que grava, ell és un camarada rus, el xinès ens estava insultant i el rus el va fer callar". El noi –que en la imatge del seu avatar mostra una estètica clarament ultradretana– hauria volgut justificar així la seva acció, però després ha esborrat la piulada, amb tota probabilitat perquè hauria permès identificar-lo. La imatge que teniu en aquesta pàgina és una captura de la piulada quan encara estava activa. També ha deixat rastre en el retuit que ha fet un altre usuari de la xarxa.

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha comunicat que traslladarà les imatges a la policia.

stats