SOCIETAT
Societat 11/07/2012

80 docents de primària i secundària rebran per primer cop una acreditació de directors de centre

L'acreditació té com a objectiu professionalitzar la direcció de centres de titularitat pública

Acn
1 min
El Govern modificarà la LEC per donar als docents la consideració d'autoritat pública.

BarcelonaAquest dijous 80 professionals de primària i secundària obtindran l'acreditació de directiu professional docent, una iniciativa pionera en el camp de la direcció escolar dels centres docents, que té com a objectiu que la direcció de centres de titularitat pública sigui professional. Dels 80 acreditats, 59 ja exerceixen tasques de direcció en l'actualitat. El procés, que va constar de dues proves de caràcter eliminatori i una valoració de mèrits, va tenir lloc entre els mesos d'abril i maig i s'hi van presentar 229 aspirants, dels quals 186 van ser admesos i 43 exclosos.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, lliurarà aquest dijous els diplomes acreditatius a aquests professionals. L'acreditació de 80 professionals és una mesura que Ensenyament ha impulsat per tal de garantir que als centres hi ha equips qualificats en la direcció, i incidir d'aquesta manera en la lluita contra el fracàs escolar. L'objectiu és aconseguir que quan hi hagi una vacant com a director en un centre, hi hagi un conjunt de persones professionalitzades i preparades per poder exercir el càrrec. D'aquesta manera, el directora ja tindrà la formació necessària i canviarà la tendència d'arribar al càrrec i després accedir a la formació.

La mesura però, no afectarà als actuals directors, sinó que aquests podran contiunuar en la seva funció si després del mandat aconsegueixen un informe positiu. En canvi, quan hi hagi vacants es prioritzarà les persones que tenen l'acreditació. La consellera Irene Rigau lliurarà els diplomes acreditatius a aquestes 80 persones que han superat favorablement les proves de selecció, 59 de les quals ja exerceixen tasques de direcció actualment. El procés ca tenir 229 aspirants, dels quals van ser admesos 186 i 43 en van ser exclosos.

stats