Salut
Societat 28/11/2011

Un estudi investiga si el caldo millora la salut

Investigadors del Vall d'Hebron Institut de Recerca estudien si els aliments milloren problemes gàstrics i proporcionen plaer a l'organisme. Prenen com a exemple el caldo

Ara
1 min
El caldo podria millorar el confort digestiu. / GALLINA BLANCA STAR

BarcelonaUn estudi investigarà, per primer cop, si el plaer i les capacitats curatives que sovint s'associen al caldo tenen una base científica. Un equip dirigit pel doctor Fernando Azpiroz, del Vall d'Hebron Institut de Recrerca (VHIR) està analitzant la capacitat dels aliments per millorar el confort digestiu, així com per aportar sensacions agradables a l'organisme.

El projecte indaga la resposta del cos als aliments, partint de la hipòtesi que "l'aparell digestiu pot ser l'origen de sensacions plaents", ha explicat Azpiroz, segons un comunicat del centre. "El nostre objectiu és demostrar que un aliment, en aquest cas prenent el caldo com a model, pot millorar el benestar" en condicions normals i també d'inapetència, ha afegit.

Un 30% de la població està afectada per trastorns digestius funcionals, és a dir, problemes com la distensió abdominal, la pesadesa o altres molèsties. L'estudi investigarà la resposta de l'aparell digestiu i la capacitat saciant del brou en diferents situacions fisiològiques.

El projecte finalitzarà al 2013 i té dues fases: la primera, que servirà per analitzar la capacitat saciant d'aliments amb poques calories, com el caldo, i la segona, per estudiar la seva generació de plaer. Aquest estudi, en què treballen 9 empreses i 11 hospitals i centres d'investigació de l'Estat, es fa en col·laboració amb Gallina Blanca Star, s'emmarca dins del projecte de recerca Henufood i ha estat aprovat pel Ministeri de Ciència i Innovació.

stats