Societat
Societat 16/04/2011

Dos dirigents del col·lectiu homosexual no portaran més la Creu de Sant Jordi

Jordi Petit i Empar Pineda lamenten que no s'hagi entregat el reconeixement a cap representant de la lluita contra la sida

Efe
1 min

BarcelonaJordi Petit i Empar Pineda, dirigents del col·lectiu homosexual, han fet públic que no portaran més la Creu de Sant Jordi perquè aquest any la Generalitat no l'ha concedit a cap representant de la lluita contra la sida i perquè l'ha rebuda el polític d'Unió Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida.

Petit i Pineda van rebre la Creu el 2008 durant la seva intervenció a les XIII Jornades dels grups LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals). Avui Petit ha comunicat, també en nom de Pineda, que no la portaran com a resposta a la "insensibilitat" de la Generalitat que no ha guardonat "cap persona vinculada a la lluita contra el VIH/SIDA en el 30è aniversari de la pandèmia", malgrat que moltes entitats ho havien sol·licitat.

Els dirigents del col·lectiu també han fet sentir el seu malestar per l'entrega de la Creu de Sant Jordi 2011 a Duran i Lleida, que "ha fet declaracions discriminatòries, antihomosexuals i transfòbiques". Han recordat que el dirigent democristià fa pocs mesos "va dir que la homosexualitat es pot curar" i consideren que l'afirmació és "un atac als drets de les persones homosexuals".

Petit i Pineda han assenyalat que "de cap manera renuncien al guardó, ben merescut pel que representa el treball del moviment LGTBI", però "no" el portaran més.

stats