Societat 04/01/2016

Dos morts a trets en un pis de Terrassa

Els Mossos d'Esquadra busquen l'autor o els autors de l'atac i han posat controls en diversos punts del Vallès

Enric Borràs
2 min
Agents dels Mossos d'Esquadra davant de l'edifici on han mort dues persones a trets, al carrer Nàpols de Terrassa / CRISTINA CALDERER

TerrassaDos morts a trets en un atac en un pis de Terrassa al barri de Roc Blanc. La policia ho està investigant i busca l'autor o els autors per la ciutat i altres zones de la rodalia, per la qual cosa ha posat controls en diversos punts del Vallès Occidental.

Només se sap que l'autor o els autors han entrat aquesta tarda armats en un pis del carrer Nàpols de Terrassa i han obert foc. En l'atac han mort dues persones, però fonts policials han confirmat a l'ARA que al pis hi havia tres persones més. La versió oficial indica que quan els primers agents dels Mossos han arribat al pis només hi havia les dues persones mortes, però al carrer s'han interceptat les altres tres persones, que haurien fugit després de l'atac.

Les víctimes són de l'Europa de l'est: de Geòrgia, segons els veïns i fonts policials, tot i que oficialment els portaveus dels Mossos mantenen que no poden concretar de quin país procedien.

Uns veïns que regenten un bar a prop i que viuen just al costat també han explicat que al pis on s'ha produït l'atac hi vivia una família, que hi havia sempre molt moviment –entrada i sortida de molta gent– i que els llogaters tenien un vehicle de gamma alta, un Mercedes. Tot plegat, afegit al fet que recorden una batuda policial de la tardor del 2014, els fa pensar que potser s'hi traficava amb substàncies il·legals o algun tipus d'objecte relacionat amb el mercat negre.

Quan s'ha sabut el que havia passat, els Mossos d'Esquadra han tallat i acordonat el carrer Nàpols, una zona de cases baixes i modestes però habitualment molt tranquil·la.

Els agents han estat hores a la zona recollint proves i analitzant tots els indicis abans de l'aixecament dels dos cadàvers, que s'ha produït cap a dos quarts de dotze de la nit.

Tres dones angoixades

A última hora del vespre, tres dones que parlen castellà amb accent de l'Europa de l'est s'han presentat a la zona i han parlat amb els agents dels Mossos. Han assegurat que són parentes d'almenys dos homes que vivien a la casa on s'ha produït l'atac. Les dues més joves han pogut mostrar documents a la policia i els Mossos les han tranquil·litzat, ja que els han pogut dir que els dos homes que buscaven estan vius i són a comissaria: probablement, es tracta dels que han sobreviscut al tiroteig.

stats