Societat 27/05/2020

Detenen per abusos sexuals el líder d'un local ocupat per a persones sense sostre a Barcelona

L'home ha anat a una comissaria dels Mossos després que un noi el denunciés

Ara
2 min
L'Ajuntament de Cadis ofereix una cessió temporal als sense sostre que ocupen un local de la seva propietat

BarcelonaEl líder de la Casa Cadis, un local ocupat prop de la Sagrada Família de Barcelona per a persones sense sostre, ha quedat detingut per abusos sexuals. L'home, Lagarder Danciu, ha anat a una comissaria dels Mossos d'Esquadra després que un noi de 19 anys, que també viu a la Casa Cadis, el va denunciar dilluns per abusos sexuals. En les últimes hores, Danciu havia expressat la seva intenció d'anar a declarar davant la policia, després que els Mossos fessin gestions per localitzar-lo. Segons ha avançat Ser Catalunya i ha confirmat l'ARA, l'home s'ha entregat i se l'ha detingut per aquesta denúncia però no per una altra que es va presentar abans per un robatori violent.

Els Mossos van obrir la investigació dilluns després que un dels okupes de la Casa Cadis denunciés a la policia el líder del grup i activista Lagarder Danciu. El noi, que va declarar aquell mateix dia a la comissaria, el va acusar d'abusos sexuals continuats, segons fonts policials. Arran de la denúncia, Danciu va ser expulsat del local, on viuen persones sense llar. L'home havia negat haver-ne abusat i va assegurar que la seva relació havia sigut consentida, i que havia ajudat el noi a superar una addicció. Una vegada detingut, els Mossos preveuen passar-lo aquest dijous a disposició del jutjat, que haurà de decidir en quina situació el deixa pels presumptes abusos.

La denúncia per abusos sexuals s'ha sumat a una altra denúncia que va presentar una dona, també vinculada a la Casa Cadis, el 18 d'abril per un robatori. La dona va acusar Danciu d'haver-li robat amb violència però, en contra del que s'havia informat, fonts dels Mossos expliquen que en aquest cas la denúncia no fa referència a abusos sexuals. De fet, uns dies enrere, l'activista havia declarat davant la policia pel robatori.

stats