Societat 15/06/2020

Intervenen 100.000 pastilles d'èxtasi que anaven a Eivissa

La policia desarticula una organització criminal que operava des de Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil i la Policia Nacional han intervingut 100.000 pastilles d'èxtasi en una operació contra una organització delictiva instal·lada a Barcelona. En l'operatiu policial també s'han recuperat 160 kg de marihuana, 71 de haixix i altres drogues, a part de 150.000 euros en efectiu i una pistola. Els cinc membres de la banda han sigut detinguts, acusats dels delictes d'organització criminal i tràfic de drogues. Segons el ministeri de l'Interior, els 52 kg de pastilles d'èxtasi tenien com a destí Eivissa, coincidint amb les festes de la temporada estival.

La investigació es va iniciar al mes de març en una nau industrial de Sabadell. La banda amagava la droga en dobles fons dels vehicles, que estaven perfectament adaptats per posar-hi la droga i no ser descoberts en els controls rutinaris. El 18 de maig passat, a la Jonquera, ja es van detenir dos ocupants d'un camió que duia 150 kg de marihuana destí a Alemanya.

El 5 de juny es van detenir el cap de l'organització criminal i la seva mà dreta, que havien llogat un traster a Barberà del Vallès, on hi havia la major part de la droga intervinguda. L'endemà, 6 de juny, en l'escorcoll dels domicilis es van trobar els diners, la pistola i quatre cotxes d'alta gamma amb què operava la banda. També va ser detingut un cinquè membre de l'organització.

stats