Promoció
Societat 27/12/2021

Dues biografies il·lustrades de grans personatges que van lluitar pels drets humans, amb l’ARA

‘Simone de Beauvoir’ i ‘Martin Luther King’ es poden aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona de l’1 al 14 de desembre

2 min
Portada del llibre 'Simone de Beauvoir'

“–Nenes, ho sento. Sense dot, pocs homes voldran casar-se amb vosaltres. –Però, pare, no cal fer-ne un drama. –I tant que sí! És una desgràcia molt grossa. Haureu de treballar o... jo què sé! –I per què treballar és una desgràcia per a una dona? Jo buscaré una feina que m’agradi. El meu pare no era conscient del regal que el destí acabava de fer-me. Per fi podria ser el que jo volgués!”. Aquest és un petit fragment del llibre Simone de Beauvoir, explicat per ella mateixa –l’escrit empra la primera persona–. Es tracta d’un acurat i amè retrat de qui va ser gran defensora del feminisme. Escrit per Cristina Sánchez Muñoz, i publicat per l’editorial Shackleton Books, l’ofereix aquests dies l’ARA amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, que s’escau el 10 de desembre.

Aquesta promoció del diari també inclou el llibre Martin Luther King, un perfil biogràfic escrit per Pau Clua de qui va ser gran defensor de la igualtat. Luther King hi explica fets gens menors com aquest: “En un poble dels Estats Units van detenir una dona que es deia Rosa Parks per desobeir una ordre que l’obligava a cedir el seu seient de l’autobús a una persona blanca. És clar, aquest era el primer pas! Havíem de fer com Rosa Parks, però entre tots! Havíem d’organitzar protestes pacífiques. I ho vam fer”. 

Els dos llibres formen part de la col·lecció Els Meus Petits Herois de l’esmentada editorial. Estan il·lustrats per Wuji House, i tot i que són adreçats als infants, en realitat també poden interessar lectors de totes les edats.

Els llibres es poden aconseguir per 9,90 € de l’1 al 14 de desembre en aquest enllaç i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona. 

stats