ACCIÓ SOCIAL
Societat 22/09/2017

Dues candidates a presidir el Tercer Sector

Núria Carrera i Francina Alsina es disputaran la presidència de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya el pròxim 10 d’octubre

Ara
2 min
Dues candidates a presidir el Tercer Sector

BarcelonaNúria Carrera i Francina Alsina es disputaran la presidència de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya el pròxim 10 d’octubre. Carrera ha presentat candidatura com a representant de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya. Alsina, de la Fundació Arrels, presideix la Federació Catalana de Voluntariat Social. Totes dues tindran al davant el repte de recosir la unitat a la Taula després de la crisi de l’estiu que va derivar en la dimissió en bloc del president, Oriol Illa, i els 12 vocals que formaven la junta.

Per formar la nova junta de la Taula hi ha 19 entitats que han presentat candidatura. A part de les dues que també opten a la presidència, es postulen per ser vocals Càritas Catalunya, Confederació Ecom, Ecas, la Fundació Catalana de l’Esplai, la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, la Fundació Pere Tarrés i la Creu Roja, entre d’altres. D’aquesta llista, els 12 més votats seran els que formaran la direcció de la Taula, juntament amb la presidenta.

La candidata Núria Carrera té una llarga trajectòria al tercer sector. Va estar vinculada a la Creu Roja i ha sigut membre del consell assessor de la Taula entre el 2011 i el 2016. A més, ha format part del grup impulsor de la ILP per la renda garantida de ciutadania (RGC).

Alsina és voluntària d’Arrels i va ser membre de l’equip directiu. Té una trajectòria de 30 anys com a voluntària en l’àmbit de la pobresa i en fa set que presideix la Federació de Voluntariat Social. A més, va ser membre de la junta directiva de la taula entre el 2007 i el 2009.

Des que es va produir la sortida precipitada d’Oriol Illa per les divisions que despertava el seu lideratge entre els membres de la junta (que va dimitir al mateix temps que ho feia ell), qui exerceix de president en funcions és Enric Morist, responsable de la Creu Roja a Catalunya. Morist liderarà la Taula juntament amb una junta provisional reduïda fins a l’octubre, quan les 35 federacions, que representen més de 3.000 entitats, escullin en votació els seus nous representants.

stats