Societat 21/06/2019

Educació obre expedient a la mestra de Terrassa tot i que no hi veu ni "maltractament físic" ni "motivació ideològica"

El departament la investiga per una falta lleu per haver estripat la feina de la nena i haver-la deixat sola

L.v.
2 min
Dificultats per aprendre ortografia

BarcelonaEl departament d'Educació obrirà un expedient disciplinari per una falta lleu a la mestra de Terrassa que suposadament hauria agredit una alumna de 10 anys que havia dibuixat una bandera espanyola a la tapa de l'àlbum. Ara bé, l'informe dels serveis territorials del Vallès Occidental diu que "no s'ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic" i tampoc es percep una "motivació ideològica" al darrere dels fets, perquè la mestra també va rebutjar dibuixos d'altres alumnes en considerar que no s'ajustaven als criteris donats a classe.

La investigació a la mestra, doncs, s'obrirà perquè hi ha fets que hauria fet la docent, com estripar en públic la feina de la nena o deixar-la sola al passadís, que sí que podrien ser considerats una falta lleu. Aquest expedient disciplinari permetrà que es pugui aportar nova documentació, en cas que sigui necessari. Mentre el cas no s'acaba de resoldre, s'ha decidit com a mesura cautelar que la mestra, que era tutora del grup, estigui sempre acompanyada per un altre docent quan faci classe.

Tot plegat ho ha anunciat el departament a través d'un comunicat, després que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ordenés una investigació als serveis territorials en fer-se públic que uns pares havien denunciat una mestra de l'Escola Font de l'Alba.

En el text, la Generalitat ha assegurat que disposa de l'informe de la inspecció d'educació, de la mestra, de la direcció del centre, d'urgències del Consorci Sanitari de Terrassa, de la denúncia als Mossos i d'una instància del pare presentada a l'oficina gestora de Terrassa.

Segons la denúncia, la mestra hauria increpat la nena després que pintés una bandera espanyola i escrivís "Viva España" a la portada de l'àlbum de final de curs, que era de tema lliure. Quan l'alumna es va asseure a la cadira, la mestra se li hauria acostat per darrere, l'hauria aixecat i l'hauria tirat a terra. Després, segons la denúncia, la mestra hauria agafat per la samarreta la menor i l'hauria fet fora de classe mentre la subjectava pel coll. La denúncia és per lesions lleus, que s'haurien produït a l'esquena i en un dit.

L'Asamblea por una Escuela Bilingüe critica la "sorprenent celeritat"

L'entitat antiimmersió Asamblea por una Escuela Bilingüe ha criticat la "sorprenent celeritat" de la investigació del departament. "L'actuació de la docent és inacceptable i no es pot descartar, com fa interessadament el departament, la intencionalitat ideològica de la docent", ha dit l'entitat a través d'un comunicat.

Segons ells, la proposta de sanció lleu a la professora no es correspon amb la gravetat dels fets. Al darrere hi veuen "hispanofòbia" de la conselleria i també de la mestra.

stats