Inclusió

La Casa de Carlota suma un nou reconeixement internacional per fomentar la inclusió

L'estudi de disseny, pioner al món, ha estat premiat per la Down Syndrome International

ARA
1 min
Membres de l'equip de La Casa de Carlota en una imatge cedida pel propi estudi

BarcelonaSón els creadors del cartell de la Fira d'Abril de Catalunya 2015. De la campanya de Nadal de Barcelona. Dels 80 anys de Gallina Blanca. I són l'únic estudi de disseny que integra persones amb discapacitat intel·lectual i autisme. La Casa de Carlota (de l'agència de comunicació Román) ha estat premiat per la Down Syndrome International pel seu compromís amb el treball inclusiu, un guardó que rebran el març del 2024 a la seu de les Nacions Unides de Nova York (EUA).

No és la primera vegada que aquest projecte rep una distinció internacional. Des del 2018 l'estudi està reconegut per l'ONU pel seu model d'innovació i integració laboral i també ha rebut el premi Ciutat de Barcelona al millor projecte amb impacte social el 2016 i el premi Gràffica 2019, entre d'altres.

La Down Syndrome International és una xarxa mundial integrada per persones amb síndrome de Down i les seves famílies, que per primer cop han organitzat els World Down Syndrome Awards. Aquesta primera edició ha reconegut la feina de cinc projectes –d'entre 200 candidats–, entre ells el de La Casa de Carlota. "És un exemple brillant de com les feines inclusives poden conduir a l'èxit i la innovació. El premi és un merescut reconeixement al seu treball per crear una societat inclusiva en la qual tothom té l'oportunitat de desenvolupar el seu potencial", explicava el president de l'entitat internacional, Bridget Snedden.

"Aquest reconeixement suposa un suport al nostre posicionament d'ètica empresarial davant del nou paradigma social. Avui ja no n'hi ha prou amb dir que som responsables, s'ha de demostrar amb fets", deia el fundador del projecte i cap creatiu de Román, José María Batalla.

stats