Confinen tots els grups de primària d'una escola de Sant Cugat

Pureza de María detecta 42 positius, la majoria menors de 12 anys que no es poden vacunar i són asimptomàtics

ARA
1 min
Un munt d'alumnes al pati d'una escola de Barcelona en una imatge d'arxiu.

BarcelonaL'escola concertada catòlica Pureza de María de Sant Cugat del Vallès té totes les classes de primària confinades (18 grups) i també una de P4 després de detectar 42 positius, la majoria dels quals d'alumnes menors de 12 anys que com que no es poden vacunar tampoc poden evitar el confinament quan són contacte estret. En total hi ha 339 alumnes i 8 docents en quarantena. Es tracta del brot més nombrós de tots els centres educatius del país.

Segons ha explicat la directora del centre a TV3, Núria Calvera, després del pont de Tots Sants es van detectar dos positius, un docent i un alumne, i es van activar els protocols: els cribatges que es van fer als CAP van acabar detectant 42 positius, i el nombre podria créixer perquè encara no han arribat tots els resultats. De fet, les xifres han anat augmentant des de diumenge, quan només eren sis els grups aïllats, i ja han arribat fins a gairebé 350 persones. La directora ha dit que els nens contagiats (uns 38) són tots asimptomàtics, i que els docents, que estaven vacunats, només presenten símptomes lleus.

Els alumnes de Pureza de María, un dels centres més grans del municipi, estan seguint les classes virtuals a primària i presencials a l'ESO. Està previst que dilluns comencin a retornar progressivament els grups confinats.

A banda d'aquest centre, hi ha 16 grups més confinats a Catalunya, el 0,02% dels 72.000 que hi ha en total, i un total de 5.052 persones confinades, més de 700 més que ahir, entre alumnes (4.871), docents i personal d'administració i serveis (180).

stats