Universitats
Societat Educació 18/12/2023

Polèmica a la UB per uns missatges sexuals que el vicerector Jordi Matas hauria enviat a una alumna el 2016

1 min
Cartell de la Universitat de Barcelona (UB)

Polèmica a la UB després que hagin sortit a la llum uns missatges sexuals que el vicerector Jordi Matas hauria enviat a una alumna el 2016. Segons ha publicat Eldiario.es, el catedràtic hauria estat mesos enviant missatges de contingut sexual a una alumna entre el 2016 i el 2017.

L'estudiant va denunciar els fets a la Unitat d'Igualtat de la UB i una comissió formada per tres homes va arxivar el cas. El llavors rector, Joan Elías, va concloure que la conducta del professor “havia pogut ser contrària als valors ètics i deontològics exigibles” al professorat de la UB, però la denúncia es va tancar amb una reprimenda verbal contra el catedràtic.

L'actual rector el va retirar de les eleccions

Segons explica el diari, quan l'actual retor de la UB, Joan Guàrdia, es va presentar a les eleccions al rectorat l'any 2020, va haver de retirar Matas del seu equip per les queixes dels estudiants arran d'aquest cas, però un cop guanyades les votacions el va reincorporar com a vicerector de relacions institucionals, comunicació i política lingüística, càrrec que avui encara ocupa.

stats