Societat 01/11/2011

El volcà d'El Hierro torna a llançar magma a la superfície del mar

L'Institut Geogràfic Nacional registra un nou sisme de 3,9 a l'escala de Richter, davant la costa de La Restinga

Efe
1 min

Santa Cruz de TenerifeEl volcà d'El Hierro ha tornat a expulsar, la nit d'aquest dilluns, fragments de magma fumejants a la superfície del mar. L'Institut Geogràfic Nacional espanyol (IGN) ha registrat a les 22.06 -hora local a les Illes Canàries- un terratrèmol de 3,9 a l'escala de Richter al nord-est del municipi de Frontera, localitzat a una profunditat de 26 quilòmetres. Durant el dia d'ahir, dilluns, es van registrar fins a quatre terratrèmols que han superat els 3 graus d'intensitat, tots ells detectats per la població de l'illa.

Segons els veïns de Frontera, la taca marina que s'ha generat per les erupcions volcàniques s'hauria engrandit i enfosquit. Segons els científics, l'expulsió de magma és part del procés que es va iniciar el 10 d'octubre al volcà d'El Hierro, segons una portaveu de la direcció general de Seguretat i Emergències de les Canàries.

El Hierro va registrar aquest diumenge un altre terratrèmol de la mateixa magnitud, el més important dels que s'han detectat des de l'erupció volcànica submarina del 10 d'octubre al sud de l'illa. Ja s'han localitzat 10.708 moviments sísmics des del 17 de juliol.

stats