EUROVEGAS
Societat 19/06/2012

Només un terç dels barcelonins vol Eurovegas, segons 'El Periódico'

Els principals partidaris del macrocomplex són els joves i els votants del PP, mentre que els electors d'ICV i ERC i els ciutadans amb nivells d'estudis alts s'hi oposen

Ara
2 min
Un grup d'aficionats en un casino, una imatge molt similar a la que es pot reproduir al macrocomplex hoteler i d'oci que promou Sheldon Adelson.

BarcelonaUna enquesta a 800 ciutadans de Barcelona, que 'El Periódico' va encarregar a l'empresa Gesop i ha publicat aquest dimarts, demostra que la capital catalana rebutja Eurovegas. Segons el sondeig, el 49,5% dels barcelonins creuen que la instal·lació del macrocomplex a l'àrea metropolitana seria negativa, i tan sols un 36,8% pensen el contrari. La diferència, però, es redueix entre la gent jove, ja que en la població de 18 a 29 anys hi ha un empat tècnic entre els partidaris i els detractors d'Eurovegas. Per contra, els barcelonins amb un nivell més alt d'estudis són els que més s'oposen a la instal·lació del complex. Per partits, els votants del PP estan clarament a favor del projecte d'Adelson, mentre que ICV i, en menor mesura, ERC, hi estan clarament en contra. Els electors de CiU hi són lleugerament favorables i els del PSC, lleugerament contraris. Tot i això, hi ha un gran consens en el fet que el turisme contribueix al desenvolupament de la ciutat; el 83,9% dels enquestats ho creu així.

El sondeig d'El Periódico' també pregunta per altres qüestions d'interès local. Així, un 63,8% dels barcelonins seria partidari de prohibir la circulació de les bicicletes per les voreres i un 84,7% creu que el vandalisme és un problema molt greu o bastant greu a la ciutat –tot i que la presó per als vàndals és la mesura amb menys suport de les que es plantegen–. Un 67,9% dels enquestats voldria que s'obligués a abandonar un solar a qui s'hi hagués establert de forma il·legal, i un 79,5% opina que és responsabilitat de l'Ajuntament donar una sortida a aquestes persones perquè puguin abandonar els assentaments. Finalment, un 58,8% dels barcelonins veu la prostitució al carrer com un problema molt o bastant greu a la ciutat, i un 77,4% és partidari de prohibir-la a la via pública, tot i que un 62,% demana que cal multar el client i tan sols un 38,9% multaria qui exercís la prostitució.

stats