Societat 02/02/2012

La nevada s'instal·la a la Catalunya Central

A la tarda nevarà amb menys ganes, però ja de nit es reactivaran les precipitacions, sobretot al sud de la Costa Brava i a les comarques de Barcelona

Miquel Bernis
2 min
Les nevades arriben a Pla del Bages / ACN

BarcelonaLes precipitacions han anat guanyant protagonisme durant les darreres hores, especialment a l'entorn del Vallès, a la Catalunya Central i al Maresme. També neva amb ganes en comarques com la Segarra i l'Urgell, i fins i tot algunes volves de neu van apareixent al Camp de Tarragona. De fet, el dia ha començat amb nevades ja a nivell del mar. Algunes platges del Maresme i de la Selva han quedat emblanquinades de matinada, i fins i tot a Barcelona i rodalia ja s'hi ha començat a veure neu a partir de les 8 del matí. Durant la nit les precipitacions han estat enfarinant àmbits com el Bages, l'Anoia o el Vallès. Segons dades de Meteocat, fins a les 12 els gruixos més importants són: Espinelves, 11 centímetres; Moià, 8; Monistrol de Montserrat, 7; Sant Hilari Sacalm, 5; Girona, 2; Castellar del Vallès, 1; Banyoles, 1, i molts punts en què la neu només ha arribat a agafar als cotxes o als jardins.

Amb el pas de les hores la nevada tendirà a anar perdent intensitat, però ja de nit revifarà, i una nova tongada de ruixats més continuats farà nevar amb més ganes, sobretot al sud de la Costa Brava i en àmbits com el Vallès, el Maresme i l'entorn de Barcelona. Avui serà l'únic dia d'aquest període de fred en què es veurà nevar. Demà les temperatures seran clarament més baixes i el cap de setmana els termòmetres baixaran fins als 15 sota zero a l'interior i fins als 5 negatius a la costa. Els mapes del temps apunten que l'onada de fred podria allargar-se fins a l'inici de la setmana vinent, per tant, podrien ser ben bé 5 o 6 dies amb temperatures molt baixes.

Podeu compartir fotos i informació sobre la neu allà on sou mitjançant la Méteo Social. A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats